Geen widgets gevonden in de zijbalk

Mail “Maxwell & Mary J. Blige” voor 16 oktober naar wedstrijd@musicinframe.be

Mary J. Blige is één van de meest succesvolle hedendaagse r&b-zangeressen. Mary werd in The Bronx (New York) geboren en debuteerde in 1992 met ‘What’s The 411?’, een perfecte mengeling van hiphop, soul en goudeerlijke teksten. De singles ‘You Remind Me’ en ‘Real Love’ waren de pijlsnelle start van een carrière die haar tot nu toe negen Grammy Awards, vier American Music Awards en meer dan 50 miljoen verkochte platen opleverde. Tot haar meest bekende singles behoren o.a. ‘Family Affair’, ‘No More Drama’, ‘Be Without You’ en ‘Just Fine’.

Eind 2014 verscheen haar laatste album ‘The London Sessions’. Hierop zijn naast Blige ook Disclosure, Emile Sandé, Jimmy Napes, Naughty Boy en Sam Smith te horen zijn. Deze plaat kwam ze vorig jaar voorstellen in een uitverkochte AB.

Naar aanleiding van zijn nieuwste album ‘blackSUMMERS’night’ komt de Amerikaanse neo-soulzanger Maxwell terug naar Brussel, zeven jaar na zijn laatste passage in Ancienne Belgique.

Het nieuwe album ‘blackSUMMERS’night’ dat zopas verscheen is het vijfde studio-album van Maxwell en deel twee van een trilogie. Op dit album hebben zijn fans zeven jaar moeten wachten. Deel één, ‘BLACKsummers’night’, kwam al in 2009 uit.

Maxwell is vooral bekend geworden vanwege de rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van het muzikale subgenre neo-soul. Hij is één van de bekendste vertolkers van r&b en soulmuziek die Amerika sinds de jaren 90 heeft voortgebracht. Zijn bekendheid heeft hij voornamelijk te danken aan zijn debuutalbum ‘Urban Hang Suite’ en het album ‘Embrya’. Beide drukten een stempel op de muziekscene in de jaren 90. Maxwell werd meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award.

Door admin