Killing Joke op 5 december naar Muziekodroom!

killing-jokeab01

Legendarische en invloedrijke Britse postpunkband. Draagt sarcasme en galgenhumor hoog in het muzikale vaandel. Werd in 1978 opgericht op de puinen van de punk en scoorde al een jaar later een alternatieve hit met het Turn To Red, ondermeer door de steun van de Britse radiopaus John Peel. Het bleef niet bij die ene song: Wardance, het sarcastische Follow the Leaders en Empire Song werden culthits en de band mocht in 1980 openen voor Joy Division. In de tweede helft van de jaren 80 liet de band meer pop toe in haar geluid. De groep splitte niet lang daarna, maar kwam even terug bij elkaar in 1994 voor het commercieel succesvolle album Pandemonium. In 2003 lijfde de band Dave Grohl in als drummer voor een nieuwe reünie. Tussen 2003 en 2016 verschenen maar liefst 13 albums (waaronder een aantal verzamelalbums en reissues). In 2012 verdween frontman Jaz Coleman spoorloos maar dook even later op in de Westelijke Sahara.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login