Geen widgets gevonden in de zijbalk

De Engelse band tindersticks heeft al sinds zijn oprichting in 1992 een volstrekt eigen sound: een doorrookte mix van indie rock en kamermuziek, waar pop, soul en chanson samenkomen. Kenmerkend zijn de literaire, vaak mompelend voorgedragen teksten en de melancholische muzikale omlijsting. Frontman Stuart Staples is gezegend met een duistere bariton en de allure van een gedesillusioneerd crooner à la Leonard Cohen en Nick Cave.

De groep bouwde in bijna 25 jaar een sterke reputatie op, zowel live als met hun albums die stuk voor stuk laaiend enthousiast werden onthaald. In maart speelden ze nog drie uitverkochte concerten in Antwerpen en Leuven naar aanleiding van hun tiende reguliere album The waiting room.

Wachten deden wij ook lang, zeer lang: dit najaar komen ze voor het eerst naar CCHA. Wie een zwak heeft voor bloedmooie orkestrale songs met een rouwrandje weet waar hij moet zijn op 1 november.

zang & gitaar Stuart Staples / toetsen David Boulter / gitaar Neil Fraser / bas Dan McKinna / drums Earl Harvin / © Richard Dumas

TICKETS

Door admin