Geen widgets gevonden in de zijbalk
Live a Life Rockfest op vrijdag 5 augustus met Aroma Di Amore, Bacon Fat, Thrive, Revival en Daily.Dit jaar, op 5 augustus 2016, zijn we inmiddels aan de 6de editie toe van het Rockfest.
.

Aroma Di Amore bewijst al meer dan 30 jaar dat Nederlands dé voertaal kan zijn voor experiment, tegendraadse ideeën en engagement. Met een schare trouwe fans in hun gevolg, schudde de band het slaperige Vlaamse muzieklandschap van de jaren ’80 eens deftig wakker. Anno 2016 heeft Aroma Di Amore nog steeds ‘Zin’. Aroma Di Amore¸ Rock Rally-finalisten in 1982, pionierde met een symbiose van elektronische ritmes, sinistere of baldadige gitaren en repetitieve dubbassen. Alternatieve rock gecombineerd met elektronica, fungeerde als fundament voor Elvis Peeters’ vlijmscherpe Nederlandstalige teksten, met een flinke brok maatschappijkritiek, maar evenzeer met subversieve poëzie. In die tijd ontsproot vernieuwing aan de oevers van de Mechelse Dijle met twee elpees ‘Harde feiten’ (’86) en ‘Koudvuur’ (’87) en een aantal legendarische nummers zoals ‘Voor de dood’ of ‘Een hoofd in de supermarkt’. De cultstatus van de desolate electronica-post punkchansonniers Aroma Di Amore was gevestigd. Maar ook de bevlogen podiumact waarin Peeters zich als een waanzinnige shamaan door het repertoire catapulteerde droeg in grote mate bij tot hun legendarische status. Nu de heren een dag ouder zijn mag de ’sturm und drang’ wat milder zijn, de relevantie van hun muziek is er zeker niet minder om. De groep rond gitarist Fred Angst, bassist Lo Meulen en zanger Elvis Peeters maakte, na een paar felgesmaakte compilaties, in 2012 een stevige come-back met het album ‘Samizdat’, en nu is er opvolger ‘Zin’, hun meest veelzijdige plaat ooit. Daar waar veel tijdgenoten de jaren 80 blijven recycleren gaat Aroma Di Amore resoluut voor een hedendaagse sound. Daarom ook vroegen ze om de nummers te laten mixen door Jürgen De Blonde (De Portables, Köhn), die een gelijkaardige eigenzinnigheid aan de dag legt als de heren zelf.  U zal het geweten hebben… Live wordt de set nog steviger, niet in het minst door de komst van extra gitarist Klankman Sam.

Bacon Fat draait ondertussen al 16 jaar mee in de Belgische rockscene.  Met meer dan 260 shows achter de kiezen over heel de Benelux, Duitsland en Frankrijk heeft W. Johnson (zang-gitaar) bewezen dat echte rock ’n roll niet kapot te krijgen is.  En rock ’n roll is niet alleen de muziek maar evenzeer de attitude die daarachter schuilgaat samen met de bijhorende ups and downs. Sinds de komst van bassist Neelzz in 2013 gaat het in stijgende lijn met de groep.  In augustus 2015 neemt de band zijn vierde langspeler op en in oktober volgt de opname van hun eerste videoclip ‘Heartbreaker’, geregisseerd door niemand minder dan Pascal Baillien (Channel Zero, Dimitri Vegas & Like Mike, Kate Ryan,…)Na een geslaagde releaseshow in Hasselt -inclusief live bondage- is Bacon Fat helemaal klaar voor de Heartbreaker Tour 2016.  Als je houdt van vette gitaren à la ZZ Top en Big Sugar mag je dit niet missen!
Thrive is a self-managed band consisting of 5 no-nonsense guys, who just love to rock.We love to create songs and perform for a live audience.Describing our music would be something like: solid rock with melodic vocals, grungy, with some metal influences.We just do what we feel is right. That’s our music, that’s Thrive!In 2014 we worked hard on a first demo, which came out in the first months of 2015.During 2015 we did a lot of shows, and in the meantime we continue working on new songs, together with rehearsing some covers and make them Thrive-like.Thrive will give you an energy-driven experience!

Revival is ontstaan als coverband uit 2 schoolkameraden die in 2011 de opkomst van de DJ’s beu werden en het heft in eigen handen te nemen om de rockmuziek te doen herleven. Met invloeden van zowel de classic Rock, 80 Rock, metal, als meer moderne vertakkingen van het “Rock Genre” zoals Blink 182, Green Day, Red Hot Chili Peppers,… Sinds kort zijn ze ook bezig met het schrijven van eigen muziek wat voornamelijk een combinatie is van Classic Rock, Metal, Funk en Pop invloeden. De band telt 4 leden, de oprichter Mel Valkeneers die de rythm guitar op zijn rekening neemt. Als lead guitarist en frontman Stef Reynders. Joachim Houben als bassist en backing vocals. En Siebe Geyskens achter de drums.

Daily werd ergens eind 2015 gestart als een Belgische Pop Punk band. Maar het is meer  dan dat. Veel meer… De band mixt meerdere alternatieve genres, zoals punk rock, poppy deuntjes, hardcore en modern metal in een stevige cocktail van snelle en energieke muziek. Het is een band van doorwinterde muzikanten, gezonde ambities en een hele hoop motivatie om zowel zichzelf als het publiek te doen genieten van hun show.

Live a Life festival zaterdag 6 augustus met op de binnenkoer Stefanie Pia, Cameron, Louisville Slugger, QuiVive en op de festivalweide Beat me up Scotty, 2B Reggae, River of Stones, Newton, Guy Swinnen Band en Koyle! en zondag 7 augustus sluiten ze af met Live a Life Klassiek!

TICKETS & INFO

Door admin