Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bastille is terug, en hoe! “Good Grief” is de eerste single en opener van het nieuwe album ‘Wild World’,  de opvolger van platina succesdebuut ‘Bad Blood’. Met een hypnotiserende bassline, schichtige synths en Dan Smith’s krachtige stem bouwt het nummer op naar het opzwepende refrein. Een onmiskenbare Bastille-song. Euforisch maar ook melancholisch. Op de langverwachte tweede studioplaat is het nog even geduldig wachten. Maar de band kondigt alvast een Sportpaleisconcert aan om het nieuwe werk live aan de Belgische fans voor te stellen!

Slechts vijf jaar geleden schreef Zuid-Londenaar Dan Smith alleen in z’n slaapkamer een album bij elkaar en ging hij op zoek naar muzikanten. Chris Wood (drums), Will Farquarson (gitaar) en Kyle Simmons (toetsen) vervolledigen snel het plaatje en Bastille is geboren. In 2013 komt hun debuutalbum op de markt. De eigenzinnige mix van beats, elektronica, indie en pop charmeert zowat de hele wereld, en singles “Pompeii”, “Laura Palmer” en “Things We Lost In The Fire” bestormen alle hitlijsten.
België heeft de groep achter frontman Dan Smith, geboren op de Franse nationale feestdag (Bastille Day in het Engels), snel omarmd. En ook zij hebben een speciale band met ons landje, zo vertelden ze vorige week nog tijdens hun take-over op Studio Brussel. “We like this place too much for how little we end up coming here. It’s a real shame.” Nochtans was Bastille door de jaren heen al meermaals te gast op onze podia: AB Club (2013), Rock Werchter KluB C (2013), AB (2013), Lotto Arena (2014) , Rock Werchter Main Stage (2014) en Pukkelpop (2015). Ze brengen hun Wild Wild World Tour op woensdag 1 februari 2017 naar het Sportpaleis! Tickets voor het concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 8 juli om 10u.

Door admin