Geen widgets gevonden in de zijbalk
Het is nat in Werchter en omgeving. Het voorbije voorjaar was het natste ooit gemeten.  En het water blijft vooralsnog met bakken uit de lucht vallen. Een aantal kampeer- en parkeerterreinen zullen ten gevolge van de wateroverlast niet inzetbaar zijn tijdens Rock Werchter.  Samen met de lokale overheden is aan een plan B gewerkt opdat het festival in de beste omstandigheden kan verlopen.

Het Festivalpark en camping The Hive zijn klaar voor opening.  Het was de voorbije dagen een komen van staalplaten om de wegen rondom berijdbaar te maken, van extra matten en vloer. Goed voor 12 hectare tijdelijke verharding. Tachtig vrachtwagens brachten ook 7000m3 boomschors waarmee de wegen op The Hive en The Hive Resort bedekt werden.

Er zal, zoals eerder reeds gemeld, voldoende kampeercapaciteit zijn. Echter, de verkoop van campingticket wordt vanavond om 20u stopgezet. Ook zullen er geen tickets meer gekocht kunnen worden aan de campings zelf. Dat heeft vooral met het tekort aan parking te maken. Immers, enkel wie kampeert in Werchter zal er kunnen parkeren.

Het grootste probleem:  het aantal bruikbare parkingplaatsen is beperkt.  Elke dag wordt een stand van zaken opgemaakt. De beschikbare plaatsen zullen voorbehouden worden voor festivalgangers met een campingticket.  Wie niet in Werchter overnacht wordt dan ook verzocht niet met de auto naar Werchter te komen. Er wordt gevraagd gebruik te maken van volgende alternatieven:

• Het openbaar vervoer: elk e-festivalticket geeft namelijk recht op één gratis treinbiljet op naam dat op detrein.be/rockwerchter kan worden aangevraagd met de NMBS-code die gedownload kan worden via ticketmaster.be/rw. Deze treinbiljetten zijn ook geldig in de bussen van De Lijn, die heen en weer rijden tussen het treinstation van Leuven en het festivalterrein. De Lijn zal bijkomende bussen inleggen.
• Indien mogelijk worden festivalgangers gevraagd met de fiets te komen. Zowel in het centrum van Werchter als bij camping The Hive is een grote KBC fietsparking. De parkings worden permanent bewaakt. De fiets stallen is gratis.
• Festivalgangers kunnen ook gebruik maken van bestaande parkings in Leuven. Vandaar kan vanaf het station met de festivalbussen van De Lijn naar Werchter gereisd worden.
• Er worden parkings in de diepte -verder weg van Werchter- voorzien.  Festivalgangers komende van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en het zuiden van het land worden verzocht te parkeren op Parking C aan de Heizel in Brussel.  Wie van Limburg of Luik komt, kan de auto nabij afrit E40 Haasrode (bij Leuven) parkeren. Bussen brengen festivalgangers dan van de parking naar Werchter of naar Leuven Station vanwaar de festivalbus van De Lijn naar Werchter genomen kan worden. En vice versa na afloop van de festivaldag. De festivalorganisatie roept op om wel tijdig te vertrekken. Mogelijk zal het soms wachten worden op pendelbussen. Alles wordt ingezet om dit echter zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Luister naar de verkeersinformatie op de radio, volg de signalisatie, installeer de Rock Werchter Mobile App. Alle communicatiemiddelen worden ingezet om festivalgangers op de hoogte te houden.
• Kiss & Ride: aan de achterzijde van Leuven station, op de Martelarenlaan is een kiss & ride afspreekpunt. Vandaar is het makkelijk verder reizen naar Werchter met de festivalbussen van De Lijn. In de nabije omgeving van het festival is er geen Kiss & Ride.
• Park & Bike: de auto op fietsafstand parkeren en dan met de fiets naar Werchter komen.

Een vervelend neveneffect van de bijzonder intense periode van regen en vochtige ondergrond: muggen. Ze zijn er in grote getalen. Sticks, sprays en melk tegen muggen zijn geen overbodige luxe. Ook wordt aangeraden aangepast waterdicht schoeisel zoals rubberen laarzen, te dragen. En omdat het weer niet mee zit, zijn een regenjas en warme kledij eveneens aangewezen. Tot slot: vrijdag kleurt het Festivalpark zwart, geel, rood. Er wordt namelijk voetbal aan het programma van Rock Werchter toegevoegd. De kwartfinale van Euro 2016 tussen België en Wales zal vrijdag op groot scherm te volgen zijn in het Festivalpark. De match zal echter het muzikale programma niet beïnvloeden, dat gaat door zoals gepland.

TICKETS & INFO

Door admin