Geen widgets gevonden in de zijbalk
Jake Edwin Kennedy – aka Jake Bugg – kwam in 2012 boven water met zijn eerste folkrockplaat vol snedige akoestische gitaren en scherpe lyrics. Met zijn nasale stem en de looks van een jonge rocker wist wij het publiek en de critici snel op zijn hand te krijgen. De jonge Brit haalt zijn inspiratie uit de muziek van Buddy Holly, Johnny Cash an Dovonan, en heeft talent te koop. Sinds de release van zijn debuut rijgt hij internationale hits aan elkaar alsof het niet is: van “Lightning Bolt” over “Trouble Town” tot “Country Song”.
Geprezen door de critici en omarmd door het publiek, haalde deze eerste plaat de top van de Britse charts, waarna ook Europa voor de bijl ging en Jake Bugg dubbel platina haalde. Geen tijd te verliezen, want in 2013 is er al ‘Shangri La’. Zijn tweede album werd opgenomen met hulp van de geniale Rick Rubin aan de productietafel. Concertreeksen volgen elkaar op, en bij ons schittert Jake in het Koninklijk Circus (2013) en op de grootste zomerfestivals (Rock Werchter, Pukkelpop).
.
Vandaag maakt de jonge wolf zijn podiumterugkeer met een derde plaat onder de arm. Jake stelt ons elf nieuwe en volledig zelf gepende tracks voor. Daarnaast zorgde hij ook zelf voor de arrangementen en de productie (in samenwerking met Jacknife Lee op drie nummers). De nieuwe langspeler werd opgenomen tussen Londen, Los Angeles en Nottingham, en davert op het ritme van de blues die hij zo in het hart draagt.
.
‘On My One’ ligt op 17 juni in de winkels, en met de reeds verschenen tracks “Gimme The Love” en “Love, Hope and Misey” zitten de meest nieuwsgierige fans alvast op het puntje van hun stoel. Jake Bugg is nauwelijks 21, maar heeft al drie albums op de teller en bevestigt zich steeds meer als een vaste waarde. Op 8 november staat hij op het podium in de Ancienne Belgique. De ticketverkoop start op donderdag 26 mei om 10u.

Door admin