Geen widgets gevonden in de zijbalk

Nauwelijks 20 jaar oud, maar wel al twee onnavolgbare succesplaten: Birdy is nu al een gevestigde waarde. De jonge Britse staat op het punt haar derde plaat uit te brengen maar eist de aandacht van radiozenders en fans al op met haar gloednieuwe single “Keeping Your Head Up”. En goed nieuws komt nooit alleen, want Birdy laat ook optekenen dat haar tournee ons land zal aandoen! Op 18 april staat ze op de planken van de AB!

Met haar sublieme cover van Bon Iver’s “Skinny Love” wordt Birdy op haar vijftiende gelanceerd. Haar debuut – eenvoudigweg getiteld ‘Birdy’ – volgt kort daarop, en scheert met pareltjes als “People Help The People”, “Shelter” en “1901″ hoge toppen. De jonge zangeres weet te overtuigen met haar muzikale maturiteit, haar breekbare doch ook sterke persoonlijkheid, maar bovenal met haar krachtige en kristalheldere stem. Samenwerkingen volgen elkaar in sneltempo op, en Birdy wordt hoe langer hoe meer een gewaardeerde artieste. In 2013 komt met ‘Fire Within’ haar tweede plaat op de markt. Met een meer poppy sound vergroot ze haar invloed dankzij tracks als “Wings”, “Light Me Up” en “Heart of Gold”. Het lijdt geen twijfel: Birdy bezit als geen ander de gave om overweldigende hits te schrijven.
Vandaag staat ze dus in de startblokken om ons ‘Beautiful Lies’ voor te stellen, dat tot stand kwam met behulp van Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Adele) en Craig Silvey (Arcade Fire, Florence + the Machine).
Een niet te missen, warm en zacht concert met Birdy’s nieuwe nummers, op 18 april in de AB! De ticketverkoop start op vrijdag 12 februari om 9u.

Door admin