Geen widgets gevonden in de zijbalk

Net voor het grote verjaardagsfeest voor 30 jaar Suikerrock van start gaat, zal de Grote Markt van Tienen het decor vormen voor twee spectaculaire shows:

David Gilmour -de stem en gitaar van het legendarische Pink Floyd- houdt op woensdag 27 juli en donderdag 28 juli halt in Tienen met zijn “Rattle That Lock World Tour”! Tienen is daarmee één van de slechts 8 Europese locaties waar deze concerten zullen plaatsvinden.

Onze prachtige Grote Markt zal het decor vormen van een show vol klassiekers en visuele hoogstandjes. Per concert zijn amper 10.000 tickets beschikbaar. De ticketverkoop voor deze unieke concerten start op vrijdag 5 februari om 10u viaproximusgoformusic.be enticketmaster.be

David Gilmour heeft met Pink Floyd muziekgeschiedenis geschreven. Onder andere ‘Dark Side Of The Moon’ en ‘Wish You Were Here’ zijn echte classic albums, mijlpalen die voor heel veel artiesten van nu van zeer grote betekenis zijn. De teller verkochte Pink Floyd albums staat op meer dan 250 miljoen. Gilmour is een van ’s werelds beste gitaristen. Zijn weemoedig gitaarspel is herkenbaar, een ware streling voor het oor. In het najaar van 2015 verscheen “Rattle That Lock”, Gilmour’s 4de solo-album. De meeste teksten op het album zijn van de hand van schrijfster Polly Samson -ook mevrouw Gilmour, voor de productie stonden David Gilmour zelf en Roxy Music’s Phil Manzanera in. Het klinkt vertrouwd in de oren. Nieuwe dimensies worden toegevoegd. “Rattle That Lock” bevat pareltjes. Geen wonder dat het meteen na release goed was voor de toppositie in de Belgische album charts. Om de release luister bij te zetten, trad Gilmour in het najaar al een aantal keer op. Over het concert in Oberhausen berichten media hier: “Consequent virtuoos, 4****” (De Morgen), “Het was gewoon perfect, 4****” (Humo). De “Rattle That Lock Tour” loopt ook in 2016 door en brengt David Gilmour eindelijk opnieuw naar België. Solo trad hij hier één enkele keer op, in 1984. Met Pink Floyd concerteerde hij meermaals in ons land. Al dateert ook dat laatste concert alweer van september 1994 in Werchter. Eind juli 2016 staat David Gilmour twee avonden op rij op de mooie Grote Markt van Tienen. De Brit brengt zijn nieuw werk mee en pakken Pink Floyd klassiekers. Een lust voor ogen en oren zal het zijn. Tot twee keer toe. Muziekliefhebbers -groot en klein, jong en ouder- noteren de data met stip in de agenda.

Door admin