Geen widgets gevonden in de zijbalk

Massive Attack brengt vandaag hun nieuwe EP ‘Ritual Spirit’ uit. Het is een samenstelling van vier nieuwe nummers, met samenwerkingen met Tricky, Young Fathers, Roots Manuva en nieuwkomer Azekel.

.

Tracklist:

1. Dead Editors (Massive Attack & Roots Manuva)
2. Ritual Spirit (Massive Attack & Azekel)
3. Voodoo In My Blood (Massive Attack & Young Fathers)
4. Take It There (Massive Attack, Tricky & 3D)

Bij de release van ‘Ritual Spirit’ hoort de video voor ‘Take It There’,met Oscar-genomineerde acteur John Hawkes: http://po.st/TakeItThereVideo

Massive Attack heeft ook de app Fantom gelanceerd, waarmee je op een eigenzinnige manier vier nieuwe nummers kan beluisteren én kan remixen. Zelf omschrijven ze de app als een “gevoelsmatige muziekspeler”. Elke gebruiker kan dankzij algoritmes en sensoren in de gsm unieke remixes maken, opnemen en delen op sociale media. Onder andere locatie, het tijdstip, bewegingen en je hartslag hebben een invloed op het nummer. De app werd mede bedacht door Robert Del Naja (3D) van de band, die een creatieve insteek wilde om de nieuwe muziek te introduceren aan het publiek.

De app Fantom kan je nu gratis downloaden via de App store (beschikbaar voor iPhone vanaf model 5s)

Massive Attack zit weer op kruisnelheid met ‘Ritual Spirit’, die in de lente al wordt opgevolgd door een tweede EP en later in het jaar door een volledig album. Na de lancering van de app Fantom bewijst de band dat hun creativiteit blijft evolueren. Momenteel is Massive Attack op tournee, met een nieuwe live show die werd ontworpen door Robert del Naja. Young Fathers staan in het voorprogramma. Op 10 februari komen ze naar Paleis 12 in Brussel, tickets zijn te koop via www.greenhousetalent.be.

Door admin