Geen widgets gevonden in de zijbalk
‘Sexy Boy’, ‘Cherry Blossom Girl’, ‘Playground Love’, ‘Kelly Watch The Stars’, ‘All I Need’… Nicolas Godin en Jean-Benoit Dunckel braken internationaal door met hun tweede album ‘Moon Safari’ en sindsdien schoot het Franse duo AIR goed raak met haast elke plaat die ze uit hun vintage synths toverden. Met referenties naar Jean-Michel Jarre, Vangelis, Pink Floyd en Serge Gainsbourg creëren de twee dromerige songs die ze live graag uitbreiden tot geïmproviseerde kunstwerkjes.
.
AIRs soundtrack voor ‘The Virgin Suicides’, het debuut van regisseuse Sofia Coppola, was de perfecte atmosferische match en voedde hun interesse in filmische muziek. Later werkten ze samen met o.a. Charlotte Gainsbourg, Jarvis Cocker en The Divine Comedy, en diepten de pop verder uit op de platen ‘Talkie Walkie’ (2004) en ‘Pocket Symphony’ (2007). Hun creativiteit temperde niet, wat duidelijk werd in de muziek die ze schreven voor de klassieke film ‘Le Voyage Dans La Lune’ (2012). Een andere richting, maar nog steeds met duidelijke AIR-insteek.
.
In 2015 werkten zowel Nicolas Godin als Jean-Benoit Dunckel aan soloprojecten, maar nu focussen ze zich weer op AIR. Hun zweverige geluid is zacht, jazzy, dansbaar én een gedroomde afsluiter voor Cactusfestival op zondag 10 juli!

Door admin