Debuutalbum Sue The Night ‘Mosaic’ komt vandaag uit!

sue-the-night
Vandaag brengt Sue the Night, roots/indie-pop band uit Nederland, hun debuutalbum in België uit. Op ‘Mosaic’ staan songs die onder je huid kruipen; een bekende sound, terugpakkend op de classics van vroeger, maar toch eigen en vernieuwend. Zware, vaak actuele, onderwerpen worden niet geschuwd, maar door de kleurige muzikale verpakking verbloemd. 
Vergelijkingen met Arcade Fire, Fleetwood Mac, The War On Drugs en Blondie worden gemaakt.Sue the Night, ook wel Suus de Groot, produceerde het album samen met Linda van Leeuwen(Bombay) en Thijs van der Klugt (Baskerville) in Haarlem, maar ook werd een deel opgenomen met Antwerpse producer Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove) in zijn ‘Studio Jezus’. 
Muzikaal is De Groot bijgestaan door vele anderen; o.a. Frank Wienk (BINKBEATS) en Jan Dekker (Blaudzun) hebben meegespeeld op het album.

Sinds ‘Mosaic’ in eigen beheer in Nederland verscheen is Sue the Night in een stroomversnelling geraakt. De release wordt gevierd in een uitverkocht Patronaat en is hiermee de aftrap voor een goed lopende clubtour begin 2015. Sue’s showcase op Noorderslag, supports voor Angus & Julia Stone en verschillende verschijningen bij DWDD zorgen voor een sterke social media following en een festivalzomer van welgeteld 40 shows (o.a. mainstage Best Kept Secret en Zwarte Cross). Singles van het album krijgen veel airplay en ‘The Whale’ wordt door radio 3FM zelfs uitgeroepen tot ‘megahit’, waarna noteringen in de hitlijsten volgen. De vinyl-uitgave van het debuut schopt het tot nummer 2 in de Vinyl top 50.

De 6-koppige live-band pakt op het podium de songs maximaal uit, de band kan aan het werk gezien worden in België op volgende data:
13/11/15 Knokke-Heist, Spoor 5
16/02/16 Gent, Video
18/02/16 Hasselt, Café Café

You must be logged in to post a comment Login