Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op vrijdag 30 oktober speelde Tourist LeMC in de AB. De tickets werden in een mum van tijd uitverkocht en al snel bleek waarom. Tourist LeMC trad op samen met zijn 5 koppige liveband. De avond diende tevens als opname voor zijn eerste live CD.
Starten deed hij met ‘En route’, wat tevens het eerste liedje is op zijn gelijknamig album. Met dit liedje was de volledige zaal meteen vertrokken voor een avond vol Antwerpse rap/kleinkunst. Tourist ging meteen verder met enkele liedjes uit ‘En route’, zoals bijvoorbeeld ‘De troubadours’ en zijn eigentijdse versie van het oude volkslied ‘de 12 zakkenmiljonairs’, dat hij heeft herschrijven tot gewoon ‘miljonairs’.
Het eerste hoogtepunt volgde meteen hierop, namelijk het massaal meegezongen ‘Mijn stad’. Hoewel het een liedje is over Antwerpen werd het door de hele AB uit volle borst meegezongen. ‘Hulpverlener’, dat zo uit zijn leven als maatschappelijk werker lijkt gegrepen te zijn, werd opgeleukt met een instrumentele reggae outro.
Hij ging daarna verder met enkele akoustische nummers van zijn debuut CD ‘Antwerps testament’.

Na het akoustische gedeelte leek het Tourist tijd om met zijn nummer ‘Klein gebedje’ de vluchtelingencrisis nogmaals aan te kaarten. Als Vlaming geboren in de Antwerpse wijk ‘Seefhoek’ is hij geboren in een multiculturele wijk en heeft hierdoor dus ook een uitgesproken mening als het over vluchtelingen gaat, net zoals hij ook in andere liedjes zijn overtuigingen luchtig probeert over te brengen.

Bij ‘Koning liefde’ gingen alle kelen in de AB nogmaals wagewijd open. Zijn grootste hit van het nieuwste album, dat ook een grote hit was op alle radiozenders en waarmee hij bij verschillende zomerprogramma’s mocht optreden, bleek ook het favoriete nummer van de meesten in de zaal. De sfeer zat erin voor het laatste kwartier, waarop hij afsloot met zijn remake van Wannes Van de Veldes ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’, namelijk ‘Deze nacht’.

Het optreden toont aan dat Tourist LeMC een gewaagde maar zeker en vast geslaagde overstap heeft gedaan van enkel met een DJ op het podium naar een liveband met gitaar, drum, keyboard, bass, klarinet en saxofoon. (Laurens Gysbrechts)

Setlist:
En route
Bilan
Verhalen van de wijk
Troubadours
Adieu
Miljonairs
Mijn stad
Als ge wilt vrijen
Hulpverlener
Klein gebedje
Liefde liefde
Chanter
Koning liefde
Meester kunstenaar
Horizon
Deze nacht

Door admin