Musicinframe geeft 5 duotickets weg voor Clubfestival Mist @ Nijdrop! (GESLOTEN)

mist-nijdrop

Winnaars zijn: Ken Vereecken, Carl Dedijcker, Daniel Buyse, Eric Meulemans  en Jan Bastiaans. zij krijgen een duoticket toegezonden.

Op vrijdag 19 december trekt er zich terug een waas van soundscapes, gitaarstrelingen en ademstoten doorheen Opwijk. Het niet zo heel vanzelfsprekend clubfestival MIST is dan terug met een resem verrassende maar ijzersterke acts.

STUFF.
Maak plaats voor Stuff., het Gentse vijftal dat half vergroeid is met hun elektronica-apparatuur en steeds luider op de grote doorbraakpoorten bonst. Ze brengen een cross-over van future funk tot elektronische jazz en gebroken hiphop, iets wat hen al sterke passages op The Big Nexten in ‘s lands allereerste Boiler Room opleverde. Ook hun ‘artist in residence’ in de Ancienne Belgique is verre van een toevalstreffer, getuige dit straffe moment.

Go March
Twijfelend tussen de afslag richting rock voor de kosmos dan wel minimalistische elektronica gaat Go March vol door met krautrock. Het trio klinkt industrial, rock & roll en zowaar dansbaar op hetzelfde moment. Hun symbiose is fascinerend en vol spanning, live vertalen ze dat naar kunde van de bovenste plank. Trans Am en Maserati kennen bij dezen hun opvolgers.

Manngold
Hypnotiserende maar tegelijkertijd erg energieke krautjazz heeft een nieuw, fel glimmend uithangbord. Laat je meeslepen door dit quintetmet muzikanten die eerder Arno, Trixie Whitley, Motek, Vive La Fête, Dead Man Ray en Kowlier dienden, maar nu dus zelf de sprong wagen. In de verte knikken Sun Ra en Neu instemmend mee.

Angels Die Hard
Volgens de legende leerden de drie heren achter Angels Die Hard elkander kennen in een Marokkaanse zoo voor de kooi van laatste levende unga dunga. Met invloeden als Thaise beats en bikerfilms kan dat ook haast niet anders. Gevonden instrumenten in een verlaten slangenput en een op hol geslagen psychedelische fantasie deden de rest. Arabische invloeden, een streep rock en exotische coldwave is het resultaat. Filmische sensatie zonder meer!

Mail “Clubfestival Mist” voor 14 december  naar  wedstrijd@musicinframe.be

You must be logged in to post a comment Login