Kendrick Lamar, De grootmeester van de hip-hop!

kendrick-lamar-

“This is not a concert, this is a fucking party.” Zo luidde Kendrick Lamar, de nieuwe grootmeester van de hip-hop zijn feilloze set in. De uitverkochte Ancienne Belgique had dit duidelijk begrepen en zo werd deze zondagavond een voorbeeld van fantastische interactie tussen artiest en publiek.

Het feit dat de zaallampen gedurende praktisch heel de set aanstonden zegt genoeg over hoeveel Lamar om zijn publiek geeft. Doordat hij vroeg om interactie op de juiste momenten kreeg hij ze ook. Ook het overduidelijke enthousiasme van de mensen in de zaal hielp aan dit geheel. Op een gegeven moment sprak hij een persoon vooraan in de zaal aan, hij vroeg of men zich wel goed voelde omdat de persoon niet mee aan het gaan was met de muziek en dat hij op de persoon zal letten zodat deze wel een ‘good time’ zou hebben, hierop volgden de wijze woorden dat niemand in de zaal invloed mag hebben op hoe jij een geweldige avond hebt. Dit was iets dat Lamar doorheen heel de avond volhield, woorden zeggen van inspiratie, hoop en blijdschap.

Muziekaal was er ook weinig op aan te merken. Dat Lamar enorm goed is in wat hij doet en zijn flow perfectie nadert wisten we al. Hij bewijst dit door een set te brengen die op geen enkel moment ook maar hint naar verveling. De perfecte mix van zijn vorige langspeler Section.80 en zijn doorbreker good kid, m.A.A.d city van vorig jaar waarin hij geen enkel moment gebruik maakt van backing tracks gaf een zeer professionele indruk. De teksten van zijn laatste langspeler hinten naar de rauwe jeugd die hij beleefde in een van de guurste buurten van LA, Compton. Bijvoorbeeld in het keiharde nummer m.A.A.d city vertelt hij over de eindeloze rivaliteit van de twee meest beruchte gangs die hun bakermat ook in Compton vinden: If Pirus and Crips all got along/they’d probably gun me down by the end of this song

Dit vult hij aan met anekdotes uit zijn jeugd, zo wordt het geen opeenvolging van nummers maar een verhaal. Een treffend goed verhaal.

Niet te vergeten is de woorden die hij doorheen heel de avond herhaalde: “This is the livest motherfucking crowd on this tour!” Voor het concert werd Lamar geïnterviewd en vertelde hij dat hij wel verwachtte dat de AB even wild zou zijn als de zalen in de Verenigde Staten. Al snel realiseerde hij dat hij het fout had. Deze avond was wilder. Ya bish. (Carlo Croes)

You must be logged in to post a comment Login