John Fogerthy sloot geslaagde feesteditie 25ste BRBF af

brbfimg_3864

De jubileumeditie van BRBF in Peer, die deze keer per uitzondering uit vier dagen bestond, werd bezocht door meer dan 25.000 bluesfans op de eerst drie dagen. Dit kon enkel door de zeer sterke affiche die de organisator voorzien had voor deze 25ste verjaardag van het Blues Festival in Peer. Als cadeau voor het trouwe publiek werd er voor deze feesteditie een vierde dag aan toegevoegd, Enkel in 1997 werd dit nog eens voorgedaan met de “Legends of Rock ‘n Roll”.

Op de openingsavond was het de beurt aan Mike Sanchez (UK) die speciaal voor deze gelegenheid begeleid werd door de halve Seatsniffers. Ze gaven zich voor de volle honderd procent om de meute klaar te stomen voor zaterdag. Dave Arcari (Scot) mocht op dag twee al op het middaguur de aftrap geven. Alhoewel de tent zoals verwacht bijna leeg was kon voor deze man kon de pret niet op en met ‘Bleu train’ gaf hij zelfs een eerbetoon aan zijn grote voorbeeld Johnny C.

Voor de avond over de overdekte wei viel was er ook nog Hokie Joint (UK) met de gitarist Joel Fisk . Dit pas 23 geworden jonge talent wordt nu reeds vergeleken met de allergrootsten der aarde. Met hun lekker bekkende blues konden ze het immer enthousiaste publiek op- warmen voor Rod Piazza (USA) met smoelenschuiver en mevrouw Hony Piazza aan de piano. Twee uur later was het de beurt aan de excentrieke Guitar Hero Joe Bonamassa (USA). Die deed de tent wel even met de mond wijd open staan met zijn schitterende gitaarspel. De verbazing was nog groter toen Joe een minutenlange solo gaf op een simpel folk gitaarke. Aan de reactie van het publiek te zien gaan we deze man nog regelmatig tegenkomen in België en omstreken. Als afsluiter kwam Steve Winwood (UK) de rangen sluiten voor dag twee.

Op zondag was het lekker luisteren naar oude legendes zoals : Roger Mcguinn (USA), de inmiddels 70 plusser John Mayall (UK) en als afsluiter niemand minder dan Jeff Beck (UK). Jeff is naast Eric Clapton en Jimmy Page één van de grootste gitaargoden uit de sixties die ook nog samen bij The Yardbirds speelde. Zoals je al kon raden heeft deze levende legende geen probleem om een volle tent voldaan de nacht in te sturen.

Toen kwam dag vier . Die werd geopend door James Hunter (UK). Deze sympathieke man is al 20 jaar onderweg over gans de wereld om zijn op ska en soul geïnspireerde blues te spelen.

Toen brak eindelijk het moment aan waarvoor zo’n 12.000 fans de vierde dag naar Peer waren afgezakt. Rond de klok van 20u30 stoof John Fogerty het podium op en begon aan een eindeloze reeks van megahits zoals : Green River, Who’ ll Stop The Rain, Midnight Special en het mooie Joy Of My Life dat hij opdroeg aan zijn vrouw Julie.

Voor Peer en het meer dan tevreden publiek was deze grote en dure meneer (€150.000) toch wel een afsluiter van jewelste. Op naar editie 26 ! (PC)

You must be logged in to post a comment Login