Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 28 oktober verschijnt de debuut EP van BLUAI getiteld ‘Junkyard’, met daarop ook hun recente singles ‘Hate You’ en ‘Dime Store’. Om die release in de verf te zetten kondigen zij vandaag hun allereerste headline tournee aan. Tickets zijn meteen te koop.

08 Oct ’22 Hasselt, Play
16 Nov ’22 Gent, Charlatan
24 Nov ’22 Brugge, Cactus
30 Nov ’22 Antwerpen, Trix
03 Dec ’22 Turnhout, De Warande
04 Dec ’22 Brussel, Ancienne Belgique
07 Dec ’22 Mechelen, Cultuurcentrum
10 Dec ’22  Namur, Belvédère

Het viertal won in enkele maanden tijd de drie grote Belgische muziekwedstrijden Humo’s Rock Rally, Sound Track en De Nieuwe Lichting en speelde sindsdien talloze club-en festival shows. BLUAI schopte het zelfs tot op een billboard op Times Square als ambassadeurs voor Spotify’s Equal-campagne voor meer vrouwen in de muziek.

De meisjes van BLUAI noemen hun debuut-EP zelf ‘een verzameling van zes nummers die samen een emotionele, maar hoopvolle Junkyard vormen’. De eerste release van de girlband is een ongedwongen en speels werkstuk dat tot stand kwam tijdens hun glorieuze en hectische eerste maanden als band. Toch is het tegelijk ook het einde van een hoofdstuk. Waar de nummers op Junkyard nog door Catherine alleen werden geschreven, schrijft en arrangeert de band nu samen nieuw materiaal. Junkyard is dus meteen ook een eerste voorproefje van wat nog komen gaat.

Door Peter