Geen widgets gevonden in de zijbalk

De pandemie mag dan al min of meer over haar hoogtepunt heen zijn, de quarantaine heeft er vooral bij jonge mensen flink ingehakt. Enerzijds was er de lange isolatie zelf die stevig weegt op de jonge geest, anderzijds resulteerde dat ook in de inmiddels bekende knaldrang waarbij alle – en soms ook teveel – remmen worden losgegooid nu het weer mag en kan. Het festival Voodoo Village zet daarom dit jaar hoog in op het mentale welzijn van het publiek en implementeert te dien einde een nieuwe zone: The Oracle.

Op 10 en 11 september vindt in Grimbergen, aan het ’s Gravenkasteel de zesde editie plaats van Voodoo Village: een festival waarbij van oudsher ‘beleving’ en wellbeing voorop staat. Geheel nieuw op Voodoo Village dit jaar is echter een zone met louter focus op balans en mentaal welzijn. The Oracle beslaat om en bij de 150 vierkante meter, tussen de hoofdingang en de slotgracht rond het kasteel, en moet een plek zijn waar mensen tot rust kunnen komen en even zichzelf kunnen terugvinden, weg van de festivalprikkels. Een plek die het midden houdt tussen beleving, mentaal welzijn en sociaal gevoel. Concreet zal The Oracle bestaan uit een centraal podium, waarrond een aantal ‘knuffelruimtes’ worden ingericht met zachte kussens. Er zullen yogasessies worden gehouden, klankhealings, mindfulness, ademhalingsoefeningen en kizomba danssessies worden georganiseerd. 

“We merken dat veel mensen rondom ons na het corona tijdperk bezig zijn met zelfontplooiing en het ontdekken van hun eigen waarden. Dat is waarom we graag een platform willen voorzien waar deze mensen samen kunnen zijn. Zowel op rationeel als spiritueel vlak staat verbinding centraal in The Oracle,” Maxim Dekegel, Voodoo Village.

The Oracle

In The Oracle worden groepssessies georganiseerd die mensen spiritueel dichter bij elkaar en de deelnemers tot rust brengen. Zo zal Cato Vermeulen (Catcaitlinn) tantra workshops hosten, Journey of Yoga yoga sessies organiseren en sound healings (op muziek van La Nuyt), Ben Crawley ademhalings- en meditatieoefeningen voorstellen en blockchain adepte Elene Vernijns het hebben over cryptocurrency, die op Voodoo Village ook als betaalmiddel zullen worden aanvaard overigens.

Fonto de Sono

Pieter De Wilde werkt als muzikant voor de organisatie musIC van oprichter Willem Wittenberg. Als duo brengen zij muzikale interventies bij patiënten aan bed op intensieve zorgen (in het UZ te Gent en het Militair Hospitaal te Brussel). De soundjourney onder de noemer Fonto de Sono die Pieter op Voodoo Village brengt is evenwel een ietwat andere muzikale ervaring dan in het ziekenhuis. Met verschillende instrumenten en klankmakers nodigt Pieter het publiek uit op een heuse klankreis. Een auditieve ervaring die de geest prikkelt en de luisteraar tot rust brengt. 

Naast gezamenlijke activiteiten, kunnen bezoekers in de The Oracle ook terecht voor individuele sessies. In een van de knuffelruimtes zal Ninalotte Roose bezoekers ontvangen voor 1 op 1 gesprekken en hen gidsen. Osteopaat Pieter Argeerts zal tijdens het festival ter beschikking zijn voor manuele therapie, Charlotte van de Ven voor tarot en crystal healings en ook Xander De Bouw (The Basement) ontvangt bezoekers in zijn privé tentje voor individuele begeleiding.

Vervoer en hotels

Om het festival helemaal zen en zonder zorgen te beleven, stelt Voodoo Village tal van transport- en verblijfsarrangementen voor. Er worden festivalbussen voorzien van en naar Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen. Met Get Driven word je met je eigen wagen in alle veiligheid heen- en of teruggebracht en een deal met Taxi Verts zorgt ervoor dat je op je rit naar en/of van het festival 5 euro bespaart. Wie met de eigen wagen komt en liever zelf het stuur in handen houdt, bespaart op de parkeerkosten door vooraf een plaatsje te boeken. Nog slimmer en goedkoper is met de fiets komen, want dan parkeer je gratis en vlakbij de inkom. Zij die het wat avontuurlijker zien, kunnen ook met de boot vanuit Brussel (Tour & Taxis) afvaren naar het festival. 

Bezoekers met een weekendticket of katerige types die gepamperd wensen te worden, kunnen terecht in het Van der Valk Brussels Airport of Crowne Plaza Brussels Airport hotel, waarmee Voodoo Village een deal heeft voor kamers aan gereduceerd tarief en inclusief shuttles naar en van het festivalterrein.

Alle info omtrent transport en accommodatie via voodoovillage.be of https://link.voodoovillage.be/InfoTravel 

Voodoo Village 2022

Warandestraat 100, 1851 Grimbergen

Zaterdag 10 september van 12 tot 01u

Zondag 11 september van 12 tot 24u

https://www.voodoovillage.be/

https://www.instagram.com/voodoovillageofficial/

https://www.facebook.com/voodoovillagefestival/

Door Peter