Geen widgets gevonden in de zijbalk

SCHOOL IS COOL STELT NIEUWE SINGLE ‘UH-HUH’ VOOR!

Beluister ‘Uh-Huh’ HIER

We openen met een overstuurde baslijn over een bedje percussie, tot een donderende drumfill alles openbreekt. Daarna geeft de band niet meer af; deze wagon blijft voortdenderen. ‘Uh-Huh’ heeft misschien een lichtjes nonchalant overkomende titel, de song zelf is dat allesbehalve.

“Toen ik een tiener was, werd ik vaak verliefd op meisjes die ik in een flits zag op het openbaar vervoer” zegt zanger Johannes Genard. “Het was een balans zoeken tussen enerzijds uitdrukken hoe intens die ‘crush’ was en anderzijds voorkomen dat ik als een gluurderige gluiperd overkom (lacht)”

Het nummer is opgezet als een energieke ode aan voorbijgaande verliefdheid: “De uitzinnige koorzang in de break geeft best mooi weer hoe ik na zo’n – overigens totaal onbeantwoorde – metro-crush naar huis huppelde.

‘Uh-Huh’ is de tweede single uit de nieuwe plaat van School Is Cool die zal uitkomen dit najaar.

Door Peter