Geen widgets gevonden in de zijbalk

Amerikaanse slackerrock meets Australische humor. Courtney Barnett uit Melbourne maakt muziek die klinkt als de hoogdagen van Pavement en Sonic Youth. Haar verhalen zijn poëtische en grappige schetsen van de chaos die ons dagelijks omringt. Met haar sprankelende nummers brengt ze een zinderende live performance. Dat bewees ze afgelopen weekend nogmaals op het hoofdpodium van TW Classic. Haar nieuwe Europese tournee, met support act Hachiku, is dan ook onder geen beding te missen. Noteer de Belgische halte met stip in uw agenda, op maandag 7 november in De Roma in Antwerpen.

Courtney Barnett wordt in 2013 ontdekt tijdens CMJ Music Marathon, een belangrijk talentenfestival in New York. Met haar no nonsense-rock en haar onweerstaanbare indie-aura maakt ze meteen indruk. De kritieken zijn laaiend. Twee jaar later bevestigt ze met haar debuut ‘Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit’. Dat eindigt overal ter wereld in de Top 10 van de jaarlijstjes en leidt tot samenwerkingen met Kurt Vile en met haar grote heldin Kim Deal, bekend van Pixies en The Breeders. Omgekeerd mag ze Jack White en Barack Obama tot haar grote fans rekenen. Haar jongste worp ‘Things Take Time, Take Time’ (2021) is de bevestiging dat Barnett mee de toon zal zetten in de jaren die komen.

Tickets voor het concert in De Roma zijn beschikbaar vanaf vrijdag 1 juli om 9u via livenation.be en kosten €25 en €23 inclusief servicekosten.

Door Peter