Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bleus – rock krachtpatser Beth Hart trapte de set af met een klassieker van Led Zepelin Kashmir, we zien Beth Hart helemaal losgaan met lekker stevige en opzwepende rocknummers. Met het tweede nummer Levee hield ze het voor bekeken op het podium en ging haar fans begroeten en trok door heel het OLT. Snel volgden enkele nummers (Bad Woman Bleus en Chocolate Jezus) waar Beth Hart alleen op het podium achter een piano zit. Deze worden gevolgd door I’ll Take Care of You ook nu weer alleen achter de piano en krijgt hiervoor een minutenlang applaus. En je ziet dat de hele OLT aan haar lippen hangt. Nu volgen enkel nummers waar de de drie koppige band voor aan op het podium plaats neemt Bill Ransom op drums, Jon Nichols op akoestiek gitaar, Tom Lilly op staande Bas brengen ze nummers zoals Woman Down, Sugar Schack en Fat Man, echt een Kippenvelmoment. Zoals we van haar gewend zijn praat ze veel songs aan elkaar door een persoonlijk verhaal te vertellen en pinkt ze hier en daar een traantje weg. Zij zingt de sterren van de hemel en laat het hele concert door merken dat ze het naar de zin heeft en geniet. We komen bijna aan de finale die ze aftrapt met No Quarter waar ze lang uit op het podium Licht Rather Go Blind is het laatste nummers dat door het OLT Rivierenhof klinkt. Beth Hart sprak haar oprechte dankbaarheid uit aan het publiek. Dit was het einde van een geslaagde en prachtige muzikale avond.

Native Harrow maakt indruk met hun folkrock

Zo af en toe word je als muziekfanaat toch verast door een Amerikaanse duo dat voor mij onbekend is tot nu. Native Harrow beschikt met Devin Tuel en Stephen Harms twee muzikanten die prima uit de voeten kunnen op uiteenlopende gitaren, De stem van Devin Tuel was wat mij betreft immers het sterkste wapen. Het Amerikaanse duo maakt mooi en verzorgd songs en de meeste songs zijn ingetogen, al mag het af en toe net wat steviger voor mij. Als onbekend bij mij is het een prachtige opener.

Setlist: Beth Hart

Kashmir, levee, delicious, heart as black night, bad woman bleus,
chocolate jesus, i’ll take care/fire floor, rub me for luck, my/hero/light on,
woman down, sugar shack, baby shot me down, fat man, if i tell you i love
you, no Quarter en rather go blind

Report/Pix: Wim Wuyts

Door admin