De debuutplaat van olsan is uit vandaag!

olsan
Vandaag staat ‘millimeter’, het debuutalbum van olsan, op alle streamingplatformen. olsan is een nieuwe groep waarbinnen rapper D. Meeuws en producer DJ SNS de krachten bundelen. Volgende week donderdag 9/6 stelt het tweetal de plaat voor het eerst live voor, op hun releaseshow in Wilde Westen in Kortrijk.
olsan – geen hoofdletter vereist – is het geesteskind van rapper D. Meeuws (NTREK) en producer DJ SNS (Brihang, JtothaC), twee artiesten die de kilometers op hun teller allang niet meer hoeven te tellen. Om het hoofd te bieden aan de chaotische tijd waarin we leven, werkten zij in de afgelopen jaren elke maandag aan nieuw materiaal. Zonder vastomlijnd doel op voorhand, tot de urgentie het overnam. De vraag was niet langer of dit tot een plaat zou leiden, de vraag werd hoe snel dit zou gaan gebeuren.
Nog geen jaar later is daar dan dat debuutalbum ‘millimeter’, wederom zonder hoofdletter, en het is een bijzonder solide plaat geworden. De heerlijk tijdloze producties van DJ SNS vormen het ideale achtergronddecor voor D. Meeuws om de balans op te maken van z’n ervaringen in zijn eerste dertig levensjaren. De pieken, de dalen en zowat alles daar tussenin, ongefilterd. Singles ‘millimeter’ en ‘asjeblief’ (ft. Brihang) lichtten al een tipje op van de sluier, maar de andere nummers van deze plaat doen daar allesbehalve voor onder. De plaat werd gemixt door Tobie Speleman en gemasterd door Jeffrey De Gans. Beluister ‘millimeter’ op alle streamingplatformen via deze link. Op donderdag 9/6 stelt olsan hun plaat voor in Wilde Westen in Kortrijk, tickets zijn te koop via deze link.
Op 10/6 verschijnt ook het album ook op vinyl, ontworpen door Fabrice Parent, in een oplage van 300 exemplaren. De uitgave onderscheidt zich qua afwerking door het reliëf en de papieren feel van de outer sleeve, maar ook door het strategisch verstopte gedicht aan de binnenkant. ‘millimeter’ is uitgegeven door Fake Records en geproduceerd en gedistribueerd door News Distribution Benelux.

You must be logged in to post a comment Login