ARENA5 IS DEZE ZOMER TERUG MET EEN BRUISENDE LINE-UP!

arena-5

Let the countdown begin! Arena5, de open-air summer arena in Brussel met adembenemend zicht op het Atomium, te midden van de statige Tentoonstellingspaleizen van Brussels Expo, is in volle opbouw voor zijn tweede editie. En of we ernaar uitkijken! Van 30 juni tot en met 24 juli neemt Arena5 je mee op een onvergetelijke muzikale trip. De bontgekleurde line-up heeft voor ieder wat wils: van jazz en funk over Franse pop en rap tot wereldmuziek en zelfs een streepje electro!

Jazz-icoon Herbie Hancock (30.06) trapt Arena5 op gang, gevolgd door Franse helden Jaques & Thomas Dutronc (1.07). De benen gooi je los op de tijdloze eletrogolven van het Parijse dj-duo Polo & Pan (3.07). Arena5 trilt verder op de funky tunes van Nile Rodgers & CHIC met Dimitri From Paris (6.07) die de avond afsluit met een stevig feestje. De crème de la crème van de Franse hip hop/rap strikten we met IAM (15.07) en MC Solaar (16.07). Vianney (20.07) fluistert dan weer de mooiste Franse liedjes in je oor. En Alan Parsons Live Project (21.07) blaast op zijn beurt alle hits samen met jou nieuw leven in. Gilberto Gil (24.07) sluit Arena5 af met één groot bont Braziliaans familiefeest!

Herbie Hancock  30.06.2022

Jazz-icoon Herbie Hancock staat met nummers als “Cantaloupe Island”, “Watermelon Man” en “Chameleon” in ons collectief geheugen gegrift. Gedurende 6 decennia staat hij vooraan als een visionair artiest die genres overstijgt en generaties muzikanten inspireert. Hij creëert een perfecte mix van elektrische jazz met funk, fusion en rock.

BESTEL TICKETS

Dutronc & Dutronc 01.07.2022

Jacques en Thomas Dutronc bundelen hun krachten op het podium voor een unieke tournee! Vader en zoon, heilige monsters van de Franse scène, trakteren op een onvergetelijk concert in teken van delen en samenhorigheid. Twee buitengewone artiesten die op 1 juli 2022 Arena5 op haar grondvesten doet daveren.

BESTEL TICKETS

Polo & Pan 03.07.2022

Op 3 juli 2022 trilt Arena5 op de tijdloze electrogolven van het Franse duo Polo & Pan. Met de uiterst dansbare deuntjes van de Parijzenaren Paul Armand-Delille en Alexandre Grynszpan waan je je midden in een Golden Age Hollywoodfilm: een romantische thriller in Saint-Tropez of een ontluikende zomerliefde in Rio De Janeiro. Hun onnavolgbare en aanstekelijke sound met Franse touch mixt op speelse wijze house, disco en electro en maakt hen één van de meest meeslepende acts in dansmuziek van het moment!

BESTEL TICKETS

Nile Rodgers & CHIC 06.07.2022

CHIC werd in 1976 opgericht door Nile Rodgers en bassist Bernard Edwards. Samen namen ze drummer Tony Thompson en zangeressen Norma Jean Wright en Alfa Anderson onder de arm en zo werd CHIC geboren. De Amerikaanse band schreef geschiedenis met knallers van hits zoals ‘Le Freak’, ‘Good Times’ en ‘Everybody Dance’! Sinds geruime tijd staat Nile Rodgers weer op de planken met CHIC en bewijzen ze dat hun muziek verre van dood is en nog steeds een heel breed publiek aanspreekt. Gooi die dansbenen dus maar los en smeer je stembanden!

BESTEL TICKETS

Dimitri From Paris (closing for Nile Rodgers & CHIC) 06.07.2022

Als de Franse ambassadeur van stijlvolle club sounds is Dimitri From Paris alles waar zijn natie trots op kan zijn: een dj, producer en remixer van het hoogste niveau, de prins van de disco.  Al meer dan 20 jaar vergroot hij met zijn edits de esthetiek van disco. Met een nieuwe dj-set boordevol disco, seventies funk en soulvolle dance, laat hij de discobollen en de glitterpakken weer glinsteren. Op 6 juli 2022 bewijst hij dat de groove van de jaren 70-80-90 ons nog altijd aan het dansen krijgt. Disco is not dead!

BESTEL TICKETS

IAM 15.07.2022

Je kan je klassiekers alvast opfrissen door de 10 albums op te duiken die in de 30-jarige carrière van IAM, de legendarische groep uit Marseille, zijn uitgebracht! Maar van nostalgie is nog geen sprake bij de crew van Akhenaton en Shurik’n, het avontuur speelt zich nog steeds in het heden af. Op 1 december bracht IAM “Rimes Essentielles” uit, een album dat vier zelfgeproduceerde EP’s tussen beoordeling en perspectieven samenbrengt. De mannen uit Marseille blijven meer dan ooit gehecht aan wat zij zelf “onbewuste rap” noemen.

BESTEL TICKETS

MC Solaar 16.07.2022

De Franse rapper MC Solaar komt met zijn “New Big Band Project” op 16 juli naar Arena5.  Een uniek programma geïnspireerd op de succesvolle heruitgave van zijn drie mythische albums “Qui sème le vent récolte le tempo”, “Prose combat” en “Paradisiaque” waarmee hij hoge toppen scheerde binnen de grenzen van de Franse rap maar ook ver daarbuiten. De in Dakar, Senegal geboren MC Solaar laat met het “New Big Band Project” een originele en gloednieuwe show op de wereld los met een prachtige mix van arrangementen voor strijkers, koperblazers, koren en sublieme teksten met invloeden uit de jazz, Afro-Amerikaanse en Franse muziek. Op zijn 52ste slaat de taalvirtuoos met unieke stem een nieuwe weg in met het “New Big Band Project”.

BESTEL TICKETS

Vianney 20.07.2022

Sinds twee jaar is Vianney hoodzakelijk nog te zien door de liedjes die hij voor anderen schreef, ver van het toneel en het scherm… Maar in 2022 kondigde hij zijn terugkeer aan met het album  ‘N’attendons pas’, een echte hymne aan het leven en de passies die hem drijven! Gewapend met zijn gitaar en hits als ‘Je m’en vais’, ‘Je te déteste’, ‘Pas là’ en ‘La Même’ besloot Vianney in de lente van 2021 opnieuw de warmte op te zoeken van het grote publiek. Maar de wereldwijde pandemie besloot er anders over. Een jaar later is het dan ook vol ongeduld dat Vianney eindelijk zijn langverwachte tour kan starten en voegt hij een extra concert toe aan zijn Belgische etape op 20 juli op Arena5, na een uitverkochte AB en Vorst Nationaal.

BESTEL TICKETS

Alan Parsons Live Project 21.07.2022

Nadat hij in 2019 de Ancienne Belgique en Kursaal Oostende deed vollopen, komt Alan Parsons met zijn goed geoliede band op 21 juli 2022 naar Arena5 in Brussel waar hij alle hits van ‘The Alan Parsons Project’ nieuw leven inblaast! Ze scoorden monsterhits en eeuwige roem met nummers als ‘Eye In The Sky’, ‘Sirius’, ‘Don’t Answer Me’, ‘Games People Play’, ‘Old and Wise’, ‘Time’, ‘Prime Time’, ‘I Robot’ en ‘Standing on Higher Ground’.

BESTEL TICKETS

Gilberto Gil & Family 24.07.2022

Gilberto Gil en zijn familie maken je zomer nog warmer met een muzikaal spektakel op 24 juli op Arena5. Gil is een avontuurlijke, experimentele waaghals én een uitgelaten zingende meestermuzikant. Zijn revolutionaire muziek vol opwindende ritmes en melodieuze snaren zorgt ongetwijfeld voor hét feestje van het jaar op Arena5!

BESTEL TICKETS

You must be logged in to post a comment Login