Coely deelt krachtige videoclip bij ‘Run It Up’

coely

Na het immense succes van haar bejubelde gouden plaat “Different Waters” uit 2017, laat Coely eindelijk opnieuw van zich horen!
Coely verraste gisteren met de gloednieuwe single, “Run It Up”, die nu vergezeld gaat van een krachtige videoclip. De clip bij het nummer is van de hand van regisseur Anthony Nti, een enorm getalenteerde regisseur die onlangs een plek veroverde in de gerenommeerde ‘Forbes 30 Under 30’-lijst.
Anthony Nti: “Chingiz (Karibekov) en ik vonden het geweldig om met Coely en Albi X te werken, ze waren te vinden voor een uitdaging, kwamen goed voorbereid en met tonnen energie. Het hele team was heerlijk energiek, net als de videoclip!”
“We hadden maar één dag om de video op te nemen”, aldus Coely “en ik ben Anthony, de enthousiaste crew, de fantastische productieleider Stefan van Diest, het productieteam, de geweldige dansers en de choreografen enorm dankbaar; ze wisten met z’n allen de video naar een hoger niveau te tillen.”

Het nummer “Run It Up” heeft alle kenmerken van een Coely-classic: torenhoge energie, catchyness en een festival-proof sound. Combineer dit met Albi X, een Duitse artiest met Congolese roots die moeiteloos switcht tussen het Lingala en het Engels, en je krijgt een unieke samenwerking die onmogelijk gaat vervelen.

Coely: “Toen ik Albi X ontdekte wilde ik meteen met hem de studio induiken. Zijn energieke sound, krachtige stem en zijn raps in het Lingala maken hem zo’n unieke artiest. De energie die we bij elkaar opwekken is puur en maakt deze samenwerking eentje om trots op te zijn!”

“Run It Up” gaat over de touwtjes in handen nemen, niet slabakken, niet wachten op een teken of helpende hand. Wie wil, die doet … gelooft in zichzelf en kijkt niet om.

Over Coely

Coely, het onbetwiste hip hop icoon dat met haar ontwapenende lach zowel de landsgrenzen als ook het kleuren- en smakenpalet overstijgt. Haar album “Different Waters” scoorde goud in 2018. Ze bracht verschillende successingles uit zoals “Don’t Care” en “Celebrate”, werkte samen met Kungs en Olly Murs voor de song “More Mess” en maakte het nummer “Hush” voor de soundtrack van de film “Tueurs”. Coely viel meermaals in de prijzen: Humo bekroonde haar tot Beste Vrouwelijke Artiest, ze mocht 2 MIA’s in ontvangst nemen (in de categorie “Urban” en “Solo Vrouw”) en kreeg een Ultima uitgereikt (de culltuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap).

Live blaast Coely iedereen omver met haar energie, enthousiasme en fenomenale stem. Of je nu behoort tot de Babyboomers, Generatie X, Y, Z of iets daarbuiten: wie Coely live aan het werk ziet, weet dat zij/x/hij getuige is van wereldklasse. Een bovenzinnelijke gewaarwording die menig concertganger – zolang de playlist het toelaat – loskoppelt van de dagdagelijkse realiteit. Een bucketlist-ervaring die hoge ogen gooit in zowel binnen- als buitenland. Van Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland tot Glastonbury Festival, Pinkpop en Openair Frauenfeld. Gepakt en gezakt met nieuwe tracks, die de grenzen tussen hiphop, soul en pop doen vervagen, lijkt Coely klaar om haar publiek te verlossen van de corona-ketting die ons allen zolang in hechtenis hield. “Different Waters” was slechts een voorsmaakje van wat nog zal komen… dat wordt reikhalzend uitkijken naar dat nieuwe album in de maak!

LIVE
30.06.2022 | Rock Voor Specials
9.07.2022 | Cactus festival
6.08.2022 | Lokerse Feesten
12.08.2022 | Jazz Middelheim
18.08.2022 | Pukkelpop

You must be logged in to post a comment Login