REFEST, hét nieuwe rap & hiphop festival op 23 juli 2022 @ Middelkerke

refest
Op 23 juli 2022 strijkt gloednieuw rap & hiphop festival REFEST neer in de Proximus pop-up arena in Middelkerke, een unieke locatie aan de Belgische kust. En tijdens deze eerste editie zorgt REFEST meteen voor een top-notch line-up.
.
Ontdek hieronder alvast de eerste 3 namen!
.
SNELLE
.
Lars Bos, beter bekend als Snelle, is een Nederlandse rapper en zanger die vandaag de dag niet meer weg te denken valt uit de Nederlandstalige hiphopscene. Het begon allemaal met ‘Plankgas’, een samenwerking met Frenna die resulteerde in een platina single, maar zijn échte doorbraak kwam er in 2019 met ‘Reünie’. Deze single kreeg niet alleen veelvoudig platina, maar bereikte ook de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Datzelfde jaar verscheen ook zijn album ‘Vierentwintig’, dat binnen de 24 uur goud werd, en won de rapper de MTV Award voor ‘Best Worldwide Act’.
.
In het volgende jaar zette Snelle dit succes door en werd hij zelfs bekroond tot Spotify’s meest gestreamde artiest in Nederland dankzij hits zoals ‘Smoorverliefd’, ’17 Miljoen Mensen’ met Davina Michelle, ‘De Overkant’ met Suzan & Freek, en ‘In De Schuur met Ronnie Flex. In 2021 won hij een Top40 Award voor ‘Beste Artiest’, ontving hij een Edison nominatie in de categorie ‘Pop’, en werd zijn album ‘Lars’ met daarop de megahit ‘Blijven Slapen’(ft. Maan) het meest gestreamde album van 2021. Inmiddels behoort hij tot één van de grootste artiesten in Nederland en ook in België is hij aan zijn opmars bezig: Zo was hij recent nog met zijn hits ‘Reünie’ ‘Lippenstift’, en’ Smoorverliefd’, gelijktijdig terug te vinden in de Ultratop 50en eerder dit jaar speelde hij nog voor een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen.
BOEF
.
BOEF behoeft geen introductie. De Frans-Algerijnse rapper en vlogger is een vaste waarde in de Nederlandse rapscene sinds zijn Zonamo-sessie in 2015 en zijn debuut EP ‘Gewoon Boef’ in februari 2016. In maart 2017 dropte hij zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’, waarmee hij niet alleen platina behaalde en honderdmiljoen streams binnenhaalde maar ook wereldwijd de #28 meest gestreamde artiest werd in het weekend van de albumrelease.
.
En daar stopt het niet: Met meerdere albumsingles verkocht hij platina en/of meervoudig platina en de music video van zijn track ‘Habiba’ werd met meer dan 59 miljoen views een van de best bekeken Nederlandse videoclips aller tijden. Begin 2022 verscheen de documentaire ‘Gewoon Boef’, wat binnen de 24 uur de meest gestreamde Videoland-docu ooit werd, en in juli 2020 dropte hij ook zijn tweede studioalbum ‘Allemaal Een Droom’ met daarop featurings van o.a. Ronnie Flex, Ashafar, Dopebwoy en internationale superster Tory Lanez. Met dit album verbrak hij het Spotify-record van meest beluisterde album in 24uur met bijna 5 miljoen streams. Daarnaast belandde Boef in de top 20 meest beluisterde artiesten van de dag wereldwijd.

.

ANTOON
.
Al van jongs af aan was Antoon bezig met maar één doel: muzikant worden. In 2020 tekende Antoon als eerste artiest bij Big2’s label Dreamteam Music en bracht hij zijn debuutalbum ‘De Nacht Is Van Ons’ uit. Antoon ging helemaal van de grond met zijn hit ‘Hyperventilatie’ dat tot nu toe al 26 miljoen (!) streams haalde en kreeg hiervoor ook een gouden plaat. Antoon kreek massaal radio support in Nederland en behaalde in 2021 59 miljoen streams. Om het nog gekker te maken verkocht Antoon ook Paradiso (Amsterdam), Paard (Den Haag), 013 (Tilburg), .. volledig uit.
.

De 19-jarige artiest komt uit de omgeving van Hoorn en begon al op jonge leeftijd met het spelen van drum en klassieke piano. Op zijn vijftiende zwaaide hij af van het VWO om als allerjongste kandidaat ooit op de Herman Brood Academie te worden aangenomen. Antoon combineerde vanaf toen in zijn producties de 80’s/Disco invloeden die hij vanuit thuis heeft meegekregen, met EDM en langzaam aan kwamen daar ook HipHop invloeden bij. Hieruit ontstond zijn eigen, unieke stijl die een combinatie is van HipHop en Pop muziek.

.
Andere namen worden nog aangekondigd, maar met deze drie artiesten belooft het alvast een niet te missen festival te worden!
.

You must be logged in to post a comment Login