STIKSTOF – Een intense doortocht van Brusselse hiphop @ Warande Turnhout!

STIKSTOF

Het uit Antwerpen afkomstige NAG warmde de zaal op. Er stond nog niet veel publiek en voor de meesten was het een aangenaam moment om een pint te halen en lekker te keuvelen. Iedereen genoot van de aanstekelijke rapmuziek. Daarna volgenden grootmeesters van de Brusselse hiphop: Jazz, Zwangere Guy, Astrofisiks. DJ Vega, beatmaker van de groep, zorgde met een ruwe intro voor een spanning die over de hele Warande Kuub te voelen was. Zwangere Guy en Jazz volgden dit op met ‘NITRO’, de albumopener van FAMILIE BOVEN ALLES, hun nieuwste plaat. 

De handen gingen vanaf nummer twee de lucht in. Na amper tien minuten werd duidelijk dat dit een show van formaat ging worden, waar het publiek nog lang van zal nagenieten. Het eerste hoogtepunt werd bereikt met ‘DRIEDUBBELDIK’. Een hoogtepunt dat op peil werd gehouden met ‘2010’, ‘GELE BLOKKEN’ en ‘Dobberman’. De temperatuur in de zaal steeg en het zweet begon te vloeien. Zo zorgde de eerste keer ‘FRONTAL’ voor een kippenvelmoment met veel geduw, gespring en geschreeuw. 

Toen Zwangere Guy tijdens ‘AMBRAS’ “eh jullie open, tot fucking van achter” schreeuwde, veranderde de zaal in sneltempo in de Rode Zee die als het ware opengespleten werd. Er ontstaan al gauw enkele wall of deaths. Naarmate de set vorderde, stond dan ook niemand meer stil. Bijna anderhalf uur lang ging STIKSTOF op dit tempo door, zonder pauze. De Warande Kuub werd herschapen in een massa dansende hiphopfans. 

Naast al de overweldigende, ruwe en vooral harde tracks, waren we ook bevoorrecht om een eerlijke Jazz en Guy te zien. Tijdens ‘SPIEGEL’ en ‘BEELDEN’ slaagden ze erin een volle Warande kuub stil te krijgen. Muziek en teksten die emoties losweken. Hiphop op z’n best. 

Setlist: Stikstof Nitro – brak en guy – all caps – driedubbeldik – schaduwboksen – spiegel en beelden – 2010 – 101 – gele blokken – frontal – familie boven alles – grondlegers – 24/7 – ambras – zeg ze – alles kapot – frontal

Report/Pix: Wim Wuyts

 

You must be logged in to post a comment Login