Geen widgets gevonden in de zijbalk

En hoe? ROCK ZOTTEGEM 22 wordt een XL-versie met een nieuwe editie van ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY. Vandaag maakt het festival een eerste reeks namen bekend. Op vrijdag 8 juli ’22 zakken Bazart en Triggerfinger af naar Zottegem. Op zaterdag 9 juli ’22 is het de beurt aan Texas, dEUS en Joost. Op ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY verwelkomt Zottegem Clouseau en De Kreuners op de Crazy Main. De ticketverkoop start vandaag via www.rock-zottegem.be.

Vrijdag 8 juli 2022: Bazart en Triggerfinger

Op vrijdag 8 juli mag het Zottegemse festivalpubliek zich alvast opmaken voor optredens van oa.  Bazart en Triggerfinger. Bazart komt voor een tweede keer optreden op ROCK ZOTTEGEM. Frontman Mathieu Terryn en zijn band bezorgden muziekminnend Vlaanderen al kippevel met hitsingles als ‘Goud’, ‘Tunnels’, ‘Echo’, ‘Onderweg’ en ‘Denk Maar Niet Aan Morgen’. Zottegem mag zich opmaken voor een resem hits. Niet te missen dus.

Wie deze festivalzomer Triggerfinger aan het werk wil zien, zakt ook best af naar Zottegem. De driekoppige rockband met Ruben Block, Mario Goossens en ‘Lange Polle’ spelen er één van hun weinige festivals op Belgische bodem deze zomer. In 2012 speelde Triggerfinger voor een uitzinnig publiek een onvergetelijke set op ROCK ZOTTEGEM. Dat doen ze dit jaar met veel plezier opnieuw.

Zaterdag 9 juli 2022: Texas, dEUS en Joost

Op zaterdag 9 juli zakken Texas, dEUS en Joost af naar Zottegem. Texas, de groep uit Glasgow onder leiding van frontvrouw Sharleen Spiteri, stond al een tijdje op het verlanglijstje van de organisatie. Ze kon de buitenlandse band dit jaar strikken voor een exclusief concert. Op geen enkel ander festival zal je de noten van de absolute hitsingle ‘I Don’t Want A Lover’ kunnen horen. Zonder twijfel een must see!

Ook dEUS komt een feestje bouwen op ROCK ZOTTEGEM 2022. De grootste indie-rockband uit de Benelux van frontman Tom Barman zal deze zomer slechts op een paar Belgische festivalpodia te zien zijn. Ze waren er al bij voor de 20ste verjaardag van ROCK ZOTTEGEM in 2013 en staan te trappelen om ook dit jaar de Crazy Main in te pakken. Ook Joost, het Nederlands rapfenomeen, zakt af naar ROCK ZOTTEGEM. Onlangs verkocht hij in no time de Brusselse AB uit. Eén ding is zeker, Joost levert gegarandeerd een energieke en memorabele show. Iedereen is gewaarschuwd.

Zondag 10 juli 2022: ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY met Clouseau en De Kreuners

“Omdat ons festivalpubliek zo lang heeft moeten wachten op haar favoriete festival, beslisten we om er opnieuw een driedaagse van te maken. ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY mag Clouseau en De Kreuners verwelkomen. Wie dacht dat Koen en Kris na meer dan 37 jaar Clouseau wat gas zouden terugnemen, komt bedrogen uit. En gelukkig maar. Met een nieuw studioalbum -het veertiende al- en een dijk van een live-reputatie wordt dit ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het Zottegemse festivalweekend.

De broertjes Wauters krijgen alvast het muzikale gezelschap van De Kreuners. Voor Walter Grootaers was het vijf jaar geleden een geval van ‘grote goesting’. De comeback van De Kreuners was er muzikaal boenk op en vooral: ze zijn live altijd top. Meebrullen geblazen op zondag 10 juli.

Na 2 jaar mag Zottegem eindelijk weer rocken!

Organisator Kurt De Loor is alvast heel erg tevreden met de eerste reeks namen die hij kon strikken voor ROCK ZOTTEGEM 2022. “Het wordt een emotioneel terugzien met ons festivalpubliek. Ik weet dat zij ons gemist hebben, maar dat is omgekeerd ook zeker het geval. We zijn enorm blij dat we na twee jaar verplichte pauze Zottegem opnieuw mogen laten dromen.  Met Texas, Bazart, dEUS, Triggerfinger, Joost en Clouseau en De Kreuners dan op zondag zit het alvast goed. En binnenkort voegen we daar nog een reeks mooie namen aan toe. ROCK ZOTTEGEM 2022 wordt een knaller, dat beloven we nu al.”

Voorverkoop start vandaag!

ROCK ZOTTEGEM gaat door op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022. Wie oa. Texas, Bazart, dEUS, Triggerfinger, Joost, Clouseau of De Kreuners aan het werk wil zien kan vanaf vandaag terecht op de website van ROCK ZOTTEGEM www.rock-zottegem.be voor tickets:

Dagticket (vrijdag of zaterdag) – 50 euro

Dagticket ROCK ZOTTEGEM on SUNDAY (zondag) – 42 euro

Combiticket (vrijdag en zaterdag) –  95 euro

Weekendticket (vrijdag, zaterdag en zondag) – 130 euro

Meer info? www.rock-zottegem.be

Door Peter