Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 7 mei vindt bij de buren van C-mine Little Waves plaats, een avontuurlijke avond die in het teken staat van indie-pop en singer-songwriters. Traditiegetrouw cureert AFF ook dit jaar een podium op Little Waves. Centraal staat de gitaar, of net niet?
AFF nodigt 3 Belgische topgitaristen met verschillende achtergronden en uit verschillende milieus uit. Rode draad in dit verhaal, een onconventionele benadering van de gitaar waar experimenteerdrift hoogtij viert. Geen doordeweeks getokkel maar dwarse klanken en composities die de gitaar als solo-instrument overstijgen.

Nemen u mee op deze trip:

Alleskunner Geoffrey Burton, bekend als gitarist van Arno, Daan en zelfs Iggy Pop, zakt met zijn eerste soloalbum ‘Me Ta Podia’ naar Genk af. Een op elektronica geënt album met de gitaar in een exclusieve hoofdrol als sound generator maar ook als tool voor compositie. Me Ta Podia is een audiovisuele performance met beeldend kunstenaar Sarah Yu Zeebroek.
Jazzgitarist en flipperkastspecialist Vitja Pauwels, frontman van Bombataz en sidekick van Naïma Joris, neemt ons mee op een zoektocht naar kruisbestuivingen tussen stijlen en de integratie van live electronics in zijn spel waar contrasten, intuïtief componeren en onconventionele expressievormen centraal staan.

De klassiek geschoolde multi-instrumentalist Lucas Schreel, de helft van Schreel Van De Velde, gaat op zijn debuutalbum ‘We’re never afraid of getting up every morning’ naar eigen zeggen op zoek naar ‘simpele liedjes’. Maar wat bestempelt hij als simpel?

Little Waves vervolledigt de héérlijke line-up met de Limburgse Emmy d’Arc en de Turkse Gaye Su Akyol. Bevestigden reeks hun bezoek aan Genk: Villagers, Sylvie Kreusch, Andy Shauf, Meau, ILA, Helena Deland, Pauwel, Christian Lee Hutson, Marble Sounds en Ryley Walker.
Info & tickets

Door Peter