Anna Rune releaset EP en gelijknamige focustrack ‘The Secret’

Anna Rune

Anna Rune is het alias van Anna De Volder. In 2015 wint ze overtuigend én als eerste vrouw het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland met haar song ‘That’s Life’. Met datzelfde nummer wordt ze door de Nederlandse nationale radiozender 3FM uitgeroepen tot ‘3FM Serious Talent’. In 2018 releaset ze haar debuut ‘Residue & Lovers’ Dust’. Met dit album betreedt ze de bühne van Sziget, Pinkpop, Songbird, North Sea Jazz, Paradiso, Mezz en Tivoli.

Op 1 oktober laat Anna Rune een nieuwe EP op de wereld los: ‘The Secret’. Al haar geheimen legt ze bloot. Met dansende baslijnen, stuwende ritmes en analoge synths aan het stuur, krijgt Anna Rune’s lyrische en soms duistere schrijfstijl een relativerende laag. Dat moet ook. Alle songs schreef ze als ode aan mensen die van monumentale waarde waren in haar leven, tijdens Anna’s strijd voor het herstel van haar mentale gezondheid. De EP is het eerste deel van haar tweede album ‘For Monumental People’ (release: 2022).

 

‘THE SECRET’ ALS ODE AAN INTERNATIONALE DAG VAN DE MENTALE GEZONDHEID

“Het nummer ‘The Secret’ vertelt over wat een geheim met je kan doen wanneer je het te lang bijhoudt. In mijn geval betreft het een vier jaar durende strijd met een eetstoornis. Ik had zelf heel wat misvattingen over wat dat nu precies inhield, een eetstoornis. Ik begroef mezelf in schaamte en was er van overtuigd dat het allemaal mijn eigen schuld was en dat ik het mezelf had aangedaan.

Pas toen ik paniekaanvallen kreeg, en depressief werd, zocht ik hulp. En zelfs toen durfde ik niet te vertellen wat voor soort therapie (de eetstoorniskliniek) ik inging aan mijn omgeving. Dit is waarom ik nu – twee jaar later – gezond en in herstel, het tegenovergestelde wil doen. Had iemand mij die schaamte afgenomen, had ik veel sneller aan de alarmbel getrokken. Had ik vragen kunnen stellen zonder schrik voor oordeel, had ik het behandeld als een gebroken been, had ik durven praten, was ik er misschien nooit zo diep in gezakt.”
– Anna Rune over haar nieuwe single ‘The Secret’

LUISTER « THE SECRET » HIER

 

You must be logged in to post a comment Login