Ontdek het programma van de Dranouter Kerksessies!

dranouter-2021

Dranoeter vzw, de organisatie achter Festival Dranouter, maakt het najaarsprogramma van de Dranouter Kerksessies bekend: Stef Bos (3/10/2021), Jasper Steverlinck (27/11/2021) en Laïs (7/01/2022). De Dranouter Kerksessies zijn een aantal zorgvuldig uitgekozen, exclusieve optredens in de unieke setting van de Sint-Jan-De-Doperkerk in Dranouter, één van de locaties van Festival Dranouter.De organisatie kondigde de concertreeks al aan in januari 2021, maar omwille van de strenge coronamaatregelen konden de optredens in het voorjaar niet doorgaan. De Dranouter Kerksessies worden nu dus verplaatst naar dit najaar. Per Dranouter Kerksessie zijn er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, die nu al te verkrijgen zijn via de website van Festival Dranouter.

Dranoeter vzw zette ondanks de coronacrisis alles op alles om het publiek zo veel mogelijk live concerten aan te bieden, en dat blijft de organisatie ook doen in 2021. Zo organiseerde Dranoeter vzw tijdens de zomer van 2020 elk weekend Dranouter Zomersessies. De sessies waren zo goed als allemaal uitverkocht, met een wachtlijst voor bijna elke festivaldag.

Succesvolle Zomersessies (XL)

Op 5-6-7-8 augustus 2021 ging de organisatie dan voor de Dranouter Zomersessies XL, de coronaproof versie van Festival Dranouter. Op de line-up stonden o.a. Eefje de Visser, Bart Peeters, Compact Disk Dummies, Hooverphonic, Brihang, straatanimatie & verrassingsacts. De Dranouter Zomersessie XL van zaterdag  7 augustus was helemaal uitverkocht, de Dranouter Zomersessie van zondag 8 augustus nét niet. In totaal zakten maar liefst 14.500 festivalliefhebbers af naar de grote festivalweide in Dranouter voor een ontspannende festivaldag met een gevarieerde line-up. Het trouwe Dranouter-publiek zit te wachten op kwalitatieve live optredens, zo veel is zeker!

Stef Bos, Jasper Steverlinck en Laïs

Het was de bedoeling om het publiek al in het voorjaar van 2021 kwalitatieve concerten aan te bieden onder de noemer ‘Dranouter Kerksessies’. Omwille van de strenge coronamaatregelen konden de geplande optredens, van Laïs en Wannes Cappelle & Nicolas Callot,  toen niet doorgaan. De unieke concertreeks wordt dus uitgesteld naar dit najaar. De organisatie maakt meteen alle data van dit najaar bekend, met een aantrekkelijk programma als resultaat: Stef Bos (3/10/2021), Jasper Steverlinck (27/11/2021) en Laïs (7/01/2022).

Extra cachet dankzij unieke locatie

De Dranouter Kerksessies wordt een prachtige concertreeks met een bijzonder originele locatie: de Sint-Jan-De-Doperkerk in Dranouter. De keuze voor de kerk van Dranouter was bijna evident. De kerk vormt immers al enkele jaren een opmerkelijke podiumlocatie tijdens Festival Dranouter. De sfeer en de unieke akoestiek geven die optredens altijd extra cachet. Daarnaast is de kerk ruim genoeg om eventuele voorzorgsmaatregelen te respecteren.

Bovendien werden de artiesten zorgvuldig uitgekozen, zodat de locatie en de muzikanten elkaar naar een hoger niveau tillen. Geen gierende gitaren of luide meezingmomenten op de Dranouter Kerksessies, wel intieme songs voor wie op de kerkstoelen toehoort. De artiesten treden uit hun comfortzone. Een Dranouter Kerksessie wordt voor alle aanwezigen een aparte belevenis.

Op zondag 3 oktober 2021 staat niemand minder dan Stef Bos in de Kerk van Dranouter. In deze prachtige omgeving brengt hij zijn intieme voorstelling ‘Bloemlezing’. Stef Bos trekt met enkel en alleen zijn piano door het land. Hij is dichterbij dan ooit. ‘Bloemlezing’ is een laboratorium voor nieuwe songs en een haven voor ouder werk. Een ingetogen concert, bijna transparant, elke avond anders.

Jasper Steverlinck heeft al lang aangegeven ooit een tournee langs kerken te willen doen – nu is het eindelijk zo ver. Jasper geeft een 25-tal concerten in kerken waarbij hij een mix speelt van oud en nieuw werk. De Kerk van Dranouter kan natuurlijk niet ontbreken op deze ingetogen tour. Hij komt langs op zaterdag 27 november 2021. De enige die hem vergezelt is Valentijn Elsen, naast zijn soulmate bovenal een uitmuntend pianist die de kunst verstaat om met weinig noten veel te zeggen. Jasper Steverlinck is ondertussen een uniek muzikaal fenomeen, met de voorbije jaren zowat 100 uitverkochte concerten en meer dan 60.000 verkochte tickets tijdens zijn Night Prayer-tournee.

Op vrijdag 7 januari 2022 is het de beurt aan Laïs. Tot vreugde van velen en met grote geestdrift nemen de dames van Laïs terug hun toevlucht tot het Nederlands. Met deze tour wil Laïs hun eigen, hoogstpersoonlijke lievelingsliedjes delen met het publiek. Laïs brengt liedjes uit andere tijden, of liedjes die simpelweg te goed zijn om ze niet te spelen. Liedjes van levende legendes als Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Wannes Van de Velde en Willem Vermandere. Maar ook het werk van de nieuwe generatie – denk aan Eefje De Visser en Ellen Schoenaerts – wordt voorzien van die zo gesmaakte, geheel en al unieke en wonderbaarlijke Laïstoets…

Beperkt aantal tickets, ticketverkoop al gestart

De ticketverkoop is intussen gestart op de website van Festival Dranouter:www.festivaldranouter.be . Het spreekt voor zich dat er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar is per Dranouter Kerksessie. Een ticket voor de Dranouter Kerksessie van Stef Bos (3/10) kost 26€, voor Jasper Steverlinck (27/11) kost een ticket 32€, de prijs voor een ticket voor Laïs (7/1) kost dan weer 22€.

Als concertliefhebber kan je zorgeloos tickets aankopen dankzij de coronagarantie. Mocht een Dranouter Kerksessie niet kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan krijgen tickethouders automatisch de waarde van hun ticket terug. Zo is er geen enkele reden om geen tickets aan te kopen voor een van de Dranouter Kerksessies.

__________________________________________________

You must be logged in to post a comment Login