Geen widgets gevonden in de zijbalk

recluse is de eerste nieuwe muziek van de band sinds lange tijd. Het nummer vertelt het gevoel van isolatie, onzekerheden, liefde en verlies en het herkenbare gevoel dat je te veel in je eigen hoofd zit: thema’s waarmee de band te maken had voor het begin van de pandemie, maar die tijdens deze periode nog meer aan de oppervlakte kwamen.

Zopas werd eveneens aangekondigd dat de band op vrijdag 16 juli zal spelen op Werchter Parklife, een nieuwe tijdelijke arena op het festivalterrein van Werchter.

De officiële videoclip is om 13u in première gegaan via Wonderland Magazine en weerspiegelt exact waar het nummer over gaat. De video werd geregisseerd door Michiel Venmans en Jaan Stevens die eerder al met o.a. Eefje De Visser, Balthazar en Portland werkten.

De video is nu beschikbaar op het YouTube-kanaal van de band.

Qua geluid werd de band geïnspireerd door soul uit de jaren 70, zoals Curtis Mayfield en Al Green. Door naar deze platen te luisteren, gingen ze experimenteren met verschillende opname- en mixtechnieken om dat warme retro-geluid te verkrijgen. Het strijkersarrangement werd verzorgd door de Amerikaanse componist Rob Moose, die zijn strepen heeft verdiend bij onder andere Taylor Swift, Bon Iver, John Legend en FKA Twigs.

Zoals het duo uitlegt: “Hoewel het proces van het maken van recluse ongeveer twee jaar geleden begon, is de inhoud ervan nog steeds relevant voor ons … We hebben de afgelopen maanden rusteloos aan het nummer gewerkt en steeds het arrangement veranderd.”

 

blackwave. is een Antwerps hip-hop duo dat bestaat uit Jean-Valéry Atohoun en Willem Ardui. De twee leerden elkaar toevallig kennen in Brussel, nadat ze er beiden zelf op de planken hadden gestaan. De basis voor blackwave. was gelegd en al snel wisselden ze ideeën uit die resulteerden in hun debuutproject Mic Check (2017), dat tot op de dag van vandaag nog steeds internationale aandacht blijft trekken.

Hard werk loont en de band bereikte in 2018 een eerste hoogtepunt met hun hitsingle Elusive, een samenwerking met David Ngyah. Het nummer werd opgepikt door zowat alle grote radiostations in België en bezorgde hen verschillende TV-optredens, een internationale tour en verscheidene awards. Al snel volgden de andere hitsingles BIG Dreams en Whasgood?!

Diezelfde zomer speelde de groep op de grote podia van o.a. Pukkelpop, Lokerse Feesten en Rock Werchter. Voor de MIA’s in 2018 werd blackwave. genomineerd in de categorie Doorbraak, Groep en Urban.

In 2019 verscheen hun langverwachte debuutalbum ARE WE STILL DREAMING? waarop features staan met o.a. YellowStraps, K1D en Benny Sings.

Nu, vier jaar later, staat de band sterker dan ooit en is het duo klaar om nieuwe hoogtepunten te bereiken.

Connect with blackwave. Facebook I Instagram I YouTube

Zie blackwave. live aan het werk:

16/07 WERCHTER PARKLIFE, Werchter

18/09 VOORUIT, Gent

03/10 HET DEPOT, Leuven

07/10 BOTANIQUE, Brussel

08/10 TRIX, Antwerpen

14/10 REFLEKTOR, Liège

Door Peter