Geen widgets gevonden in de zijbalk

In juli 2020 zou in het Belgische Gierle de speciale 45e editie van Sjock plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus werd het festival geannuleerd. Dit jaar gaat het evenement vanwege dezelfde reden helaas wederom niet door, maar in 2022 gaat het zeker lukken!

Dan komen in het weekend van 8,9 en 10 juli 2022 onder meer MadnessSocial DistortionThe Mighty Mighty BosstonesNew Bomb TurksEqual IdiotsVandoliersPat Todd and the Rankoutsiders en The Jason Ringenberg Band naar festivalterrein Poeyelhei Gierle nabij Turnhout om de jubileumeditie alsnog extra hard te vieren.

De line-up tot nu toe staat hier (meer namen volgen nog).

Tickets 2020-2021-2022
Reeds gekochte tickets voor Sjock 2020 of voor Sjock 2021 blijven geldig voor 2022. Een refund is uiteraard ook mogelijk. Die kan via de website worden aangevraagd tot zaterdag 10 juli 2021. Op die datum start tevens de voorverkoop voor volgend jaar. De organisatie streeft ernaar om op die datum het programma bijna volledig rond te hebben.

Eerder deze maand liet de organisatie weten dat iedereen die een ticket voor 2020 of voor 2021 had gekocht automatisch zijn geld terug zou krijgen: “…The inevitable has been decided. We will move the 45th edition of Sjock festival back to 2022. There’s no way we can get things organised like we want and to get Sjock going as it should be like. We will start to refund all tickets that were sold for the 2020 and 2021 edition as of April 15th. There’s no action needed from your side, refunds will be done automatically. Go spend that refunded money in your local bar, rock’n’roll club or buy some goodies from your favourite band. They can all use the support!

Echter: de bezoekers stonden erop dat ze ook de mogelijkheid kregen om de tickets te behouden voor volgend jaar. Sterker nog: sommige bezoekers die al een ticket hadden, willen zelfs een nieuw ticket voor 2022 kopen om hun favoriete festival financieel een hart onder de riem te steken. “It’s been only 2 weeks since our last update on the 45th  edition of Sjock fest, but your reactions on our refund policy made us reconsider our decision”, laat de organisatie geëmotioneerd weten.

“We were truly overwhelmed by so many people who want to hold on to their ticket until 2022. Some people even won’t accept a refund and buy new tickets for next year! So we decided to give you the possibility again to make your own choice: either you keep your ticket or you request a refund. To request your refund, please visit www.sjock.com. Tickets for Sjock in 2022 will go back on sale that same weekend. This way we’ll have a good idea of how many tickets have become available again.

Sjock 2017-2019
De laatste drie edities verkocht Sjock uit. Duizenden bezoekers uit heel Europa trokken naar het zonovergoten Belgische rock-‘n-roll-Mekka in Gierle om te watertanden bij onder meer (in 2017) The Hellacopters; Bad Religion, The Living End, Nashville Pussy, Zeke, New Bomb Turks, Rocket From The Crypt; (in 2018) MC50, Descendents (US), Pennywise (US), Dead Kennedys (US), Turbonegro (NO), The Mummies (US), The Bronx (US), Dwarves (US); (dit jaar) The Hives (SWE), Flogging Molly (US), The Hellacopters (SWE), Gluecifer (NOR), CJ Ramone (USA), King Khan and the Shrines (DE), The Rumjacks (AUS).

Sjock: drie dagen, drie podia en lage bierprijzen
Sjock is het best bewaarde geheim van alle Benelux festivals. Elk jaar vieren vele duizenden liefhebbers van punk- en garagerock; rockabilly; surf; rock-‘n‘-roll en van aanverwante muzikale genres hun internationale jaarlijkse hoogmis.

Sjock, het oudste nog bestaande alternatieve én onafhankelijke festival van België is al sinds jaar en dag een initiatief van de vrijwilligers van Jeugdhuis ’t Hoekske in Gierle. Het is de oervader van festivals als Groezrock, Jera On Air, Speedfest en ScumBash. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote centraal staat.

De indrukwekkende historiek van Sjock staat hier.

Door Peter