Geen widgets gevonden in de zijbalk
, BidForLIVE2020 maakt sterke start!
BidForLIVE2020 maakt sterke start, extra items aan veiling toegevoegd
BidForLIVE2020, de muzikale veiling ten voordele van LIVE2020 het solidariteitsfonds voor de livemuzieksector, heeft een vliegende start genomen. De biedingen lopen vlot binnen. Er worden dan ook muzikale topobjecten en bijzondere ervaringen onder de (online) hamer gebracht: een exclusieve e-bike van AC/DC, Fibrocit theaterstoelen door grafisch kunstenaars Bisser en Gijs Vanhee beschilderd, privé concerten van onder andere Frank Vander Linden, Spinvis en Jef Neve, een synthesizer bespeeld en getekend door Rodger Hodgson van Supertramp, het origineel en uniek kunstwerk van Rudy Trouvé dat de cover sierde van dEUS-single “Hotellounge (Be the Death of Me)” en zo veel meer. Vandaag worden er nog een aantal bijzondere items aan de BidForLIVE2020 veiling toegevoegd. Zo kan er vanaf nu geboden ook worden op de Eyo! kostuums van K3, op 2 dagen studiotijd bij DAFT, op gouden platen van Gers Pardoel, Kommil Foo en Typh Barrow en op de originele persing van “1000 Duizend Titels” van De Kommeniste.
.

De veiling is een initiatief van LIVE2020 en veilinghuis Bernaerts, met de steun van Proximus. De opbrengst van de BidForLIVE2020 veiling gaat integraal naar het steunfonds van/voor de livemuzieksector, dat daarmee de zwaarst getroffen sectorgenoten evenals een aantal relanceprojecten financieel kan ondersteunen. BidForLIVE2020 loopt tot 15 februari op de website van veilinghuis Bernaerts. De veiling wordt in twee delen opgesplitst. Er is enerzijds de ‘timed online’ veiling die tot maandag 15 februari om 14 uur loopt via live.bernaerts.eu. De topitems worden echter op vrijdag 12 februari al afgeklopt tijdens een ‘live online’ veiling, vanaf 19u50u te volgen via de Facebookpagina van LIVE2020. Wie wil bieden tijdens deze live veiling -online via live.bernaerts.eu of telefonisch- dient zich voor vrijdagochtend aan te melden bij veilinghuis Bernaerts. Meer weten? Ga naar bernaerts.eu.

 .
BidForLIVE2020 is er niet toevallig nu. Tot en met zondag 14 februari vindt de Week van de Belgische muziek plaats en wordt muziek van eigen bodem extra in de spotlights gezet om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Tijdens de week worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, die er samen één grote liefdesverklaring aan Belgische muziek van maken. Meer weten: weekvandebelgischemuziek.be.
 .
Over LIVE2020: LIVE2020 is een initiatief voor en door de Belgische livemuzieksector. Het solidariteitsfonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. LIVE2020 helpt al wie livemuziek mogelijk maakt. Van backliner tot stagehand, van muzikant tot boekingsagent, van dj tot podiumbouwer, van geluidstechnicus tot roadie. Wie het nu financieel moeilijk heeft, verdient de steun van het fonds. Want de livemuzieksector is unplugged. Letterlijk. De eens zo bloeiende livemuzieksector bloedt. LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. Het fonds steunen kan door een gift over te maken, een solidariteitsactie te steunen of er zelf één op te zetten. Samen zijn we #UnitedForLiveMusic. Weet meer via www.live2020.be.
.
Over veilinghuis Bernaerts: Veilinghuis Bernaerts, reeds 45 jaar een constante in de Belgische kunstwereld, draagt sinds haar ontstaan de Muziek hoog in haar vaandel door het organiseren van concerten in haar zaal Platform, onder de noemer ‘Platformconcerten’. Het naar waarde schatten en openbaar veilen van oude kunstvoorwerpen is haar core business, maar de levende kunsten in diverse verschijningsvormen zijn haar zuurstof voor morgen. Weet meer via www.bernaerts.eu.

Door Peter