W-fest 2021 vindt ruimte op het strand van Oostende!

w-fest2021

W-festival is geboren uit de liefde en passie voor de muziek van de jaren ’80. Met als doel de liefhebbers van het genre samen te brengen. Hen een evenement te laten beleven dat doet terug dromen naar de jeugdjaren van velen onder ons.

Het team van W-festival is dit avontuur 5 jaar geleden onervaren, maar vol enthousiasme begonnen. Na een eerste magische editie op een weide in Wortegem, naar de historische velden van Amougies, om uiteindelijk het stedelijke Waregem aan te doen. Op elke locatie heeft ons team geleerd, zich verder ontwikkeld en is meer volwassen geworden in ‘het organiseren’. Ons pad is niet altijd een rechte lijn geweest en we zijn erg trots dat onze gewaardeerde W-fest fans ons telkens zijn blijven ondersteunen.

Op die steun rekenen ze vandaag opnieuw, meer dan ooit. Corona heeft voor de hele sector roet in het eten gegooid en de zwakheden van onze sector blootgelegd. Een prachtige ervaring en een schitterende line-up zijn niet meer voldoende. Meer dan ooit moeten ze jullie veiligheid op de eerste plaats zetten.

Zonder de einddatum van het Corona virus te kennen, heeft het team keer op keer met een optimistische gedachtegang beslissingen genomen. Vandaag realiseren ze zich dat ze nog verder vooruitziend moeten denken en handelen. Daarom volgt er een laatste noodzakelijke wijziging. W-festival verhuist een allerlaatste keer, want de eindbestemming is bereikt: het uitgestrekte Oostende. Op het strand, op de festivalsite ‘HET KLEIN STRAND’. Ruimte om te ademen, ruimte om te groeien en bovenal ruimte om Covid-veilig te organiseren. Met de Noordzee op de achtergrond…

Om dit te kunnen doen werken, moest ook de festivaldatum 2 weekends opschuiven, van 26 tot 29 augustus.

Noteer het alvast in jullie agenda: je vindt W-Festival vanaf 2021 in Oostende, elk jaar opnieuw in augustus !

De volledige line-up is gevolgd, met uitzondering van Kid Creole. Zij worden in januari vervangen door een band, gekozen door de luisteraars van Joe FM! Op het selectiemenu onder meer Queen Symphonic, En Vogue en T’Pau. Één iconische extra band voegen we als afsluiter wel toe: niemand minder dan THE JACKSONS sluiten straks W-fest 2021 in stijl af!

Burgemeester Bart Tommelein: “We zijn enorm fier dat een prestigieus festival als W-festival kiest voor Oostende als locatie voor zijn volgende editie. De timing van het festival zorgt voor een mooie aanvulling op ons aanbod voor de zomer 2021. We kijken er alvast naar uit.”

Sinner’s Day, de nieuwe telg van de familie!

Sinds dit jaar maakt Sinner’s Day deel uit van de W-festival familie. Dit historische New Wave festival neemt het ‘zwarte’ gedeelte van W-festival over. Nog uitgebreider, de échte ‘New Wave’ ervaring. We verwelkomen jullie in Sint-Truiden op de oude vliegtuigbasis van Brustem. Brustem wordt 3 dagen lang ondergedompeld in de PUNK-ROCK sfeer van weleer, van 30/10/2021 tot en met 01/11/2021.

En Sinner’s Day krijgt er éénmalig een extra dag bij, want op 25/08/2021 wordt op het strand van Oostende de Sinner’s Day Special georganiseerd. Met onder meer de éénmalige en exclusieve reünie van de epische band THE NEON JUDGEMENT, met in hun kielzog het al even epische F242. En – nieuws heet van de naald – ook DIE KRUPPS vieren die dag hun 40th anniversary en zullen dus van de partij zijn. Op de voet gevolgd door Linea Aspera, The Young Gods en een resem andere toppers.

                www.w-festival.com / www.sinnersday.com

You must be logged in to post a comment Login