Angèle bevestigd haar enige festivaloptreden in België in 2020 @ Dour Festival

Angèle @Ancienne Belgique 2018

Na een uitverkochte tournee keert Angèle, die sinds haar laatste bezoek aan de Last Arena op het Dour Festival van 2018 een internationaal icoon is geworden, volgende zomer terug voor haar enige festivaloptreden in België in 2020. Dit is de eerste keer dat een Franstalige Belgische artieste de hoofdact is van het grootste Franstalige Belgische festival.

Het is onmogelijk om dit jaar het fenomeen Angèle gemist te hebben. Als auteur, componist, producer en instrumentalist scoort het jonge Brusselse meisje een hit met elk van haar liedjes die afwisselen tussen betrokkenheid en zelfspot.

Dour Festival heeft altijd een loyale relatie onderhouden met jonge artiesten uit de Belgische scene. De Brusselse zangeres, die al twee jaar geleden vóór de release van haar eerste diamanten plaat “Brol” aanwezig was, werd nu onvermijdelijk en het leek logisch om haar terug uit te nodigen op het grootste podium van ons festival.

Van de feministische hymne “Balance ton quoi”, die werd overgenomen tijdens de demonstraties van 23 november tegen seksistisch en seksueel geweld tot “Il sera trop tard”, haar geïmproviseerde virale liedje van afgelopen zomer om te waarschuwen voor de opwarming van de aarde, via “Flou”, een nostalgisch liedje dat haar flitsende carrière en de angsten die gepaard gaan met roem verhaalt: Angèle is vandaag naar de top van de internationale popscene geklommen en staat nu in de hitparades bij de grootste namen in de rap met meer dan 750.000 verkochte albums.

Angèle vervoegt A$AP Rocky. Het creatieve genie van de hiphop uit Harlem zal ook exclusief in België optreden en zeker op het podium van de Last Arena staan.

Andere namen die deze week zijn bevestigd: Floating Points, auteur van “Crush”, een van de mooiste elektronische muziekalbums van 2019, de raadselachtige Yves Tumor, wiens artistieke universum geen stilistische grenzen kent, en het Franse duo drum’n’bass en dubstep Dirtyphonics. Headbang-alarm!

De kaartverkoop wordt morgen om 10.00 uur geopend voor de lancering van de 1-daagse tickets en 5-daagse Early Bird-tickets. Profiteer van het voorkeurstarief tot en met 23 januari 2020! 

Meer info op dourfestival.eu – #dour2020

You must be logged in to post a comment Login