Geen widgets gevonden in de zijbalk

Rock Zottegem! Elk jaar slagen de organisatoren erin om een zeer gevarieerde affiche voor te stellen, wat het festival uiterst aantrekkelijk maakt voor jong en oud. Gelukkig blijken de weergoden Zottegem gunstig gestemd waardoor de muziekliefhebbers al vroeg present tekenen op het piekfijne festivalterrein. 17.00u stond iedereen verzameld voor het podium! Voor het eerste optreden van de avond. Dit is een overzicht van mijn voorkeuren maar Rock Zottegem heeft veel meer te bieden dan dit.

Black Leather Jacket
De 4 jonge twintigers van Black Leather Jacket sleuren u mee in de smerige wereld van garagerock. Het volume omhoog, en jezelf laten gaan. Na een finaleplaats in De Nieuwe Lichting (2017) en succesvolle beurt in Humo’s Rock Rally zijn de heren eindelijk klaar voor het grote publiek. De drie kompanen uit Essen zetten hier vanavond trouwens een knappe set neer. De nummers Troublemaker, Village People zijn knallers van formaat! Wie deze luidruchtige garage rockers live aan het werk wil zien krijgt deze zomer zeker de kans.

Gers Pardoel
De Nederlandse rapper Gers Pardoel een graag geziene gast op menig zomerfestival dit jaar! Ouders met jonge kinderen staan nu voor aan het podium. Hits als ‘Broodje Bakpao, Anne en Louise brachten de hele tent aan het zingen en het dansen, Het is een feit dat Pardoels Nederlandstalige hiphop op de kaart heeft gezet! Na afsluiter, Ik neem je mee waren er dan ook alleen maar lachende gezichten te zien in de tent, inclusief dat van Pardoel zelf. Hij speelde hier met een live band wat een meerwaarde betekent maar mijn ding zal het nooit worden, maar binnen het Rock Zottegem concept een sterke zet!

Flogging Molly
Met Flogging Molly wist Rock Zottegem een van de beste live-bands te strikken. Hun mix van traditionele Ierse muziek gecombineerd met punk/rock, hebben ze al vele harten veroverd. Ondanks hun Ierse invloeden komt de band trouwens gewoon uit Los Angeles. Vanaf minuut een is het raak en barst het feest los. Bier en zweet vliegt door de lucht en op de voorste rijen ontstaan de eerste pits. Vele favorieten zoals Drunken Lullabies, Devil’s Dance Floor en What’s Left Of The Flag worden luidkeels meegebruld. Frontman Dave King heeft een goed vermogen om het publiek te vermaken. De vele meezingers gaan erin als zoete broodjes. Bij een nokvolle tent had ik meteen door dat dit misschien wel het mooiste moment van de dag was…

Midnight Oil
In 2002 besloot de band er mee te stoppen vanwege de politieke carrière van zanger peter Carett. Bij het grote publiek was deze band misschien een klein beetje onder het stof geraakt, nu zijn deze Australische rockers terug vertrokken voor een tourne! Met nummers als The dead heart, Blue sky mine, Beds are Burning kan dit optreden iedereen wel bekoren Hier en daar zwakte Midnight Oil wat af met tragere nummers maar al bij al een ijzersterke setlist vol meestampers zo kan Midnight Oil elk festival platspelen. Met zijn aanstekelijke overtuigingskracht schreeuwt de boomlange kale frontman (Peter Garret) op zijn manier zijn politieke mening uit! Wie deze band, net als ik, al een tijdje niet meer aan het werk zag, geen seconde twijfelen om ze bij hun volgende doortocht te gaan bekijken!

Heideroosjes
Eindelijk terug! Om hun 30-jarig bestaan te vieren Ze doen slechts een beperkt aantal festivalshows onderrandere Rock Zottegem. Met prettig gestoorde punkklassiekers als Iedereen Is Gek (Behalve Jij), Time Is Ticking Away, Ik Wil Niks en Damclub Hooligan zetten ze de boel nu nog eenmaal opstelten en dat deden deze heren ook. Dat wordt vrolijk meebrullen en feesten! Laat die Heideroosjes maar terugkomen! Het was duidelijk dat de band gemist werd door het overvloedige publieksenthousiasme. Zweten als een beest en puur amusement. De groep sloot zoals gewoonlijk af met United Scum Dit was de ideale opwarmer voor de afsluiter.

Limp Bizkit
Limp Bizkit De tent op Rock Zottegem is tot de nok gevuld als de old school Nu-Metalband van Fred Durst op komt. Het was een redelijk Sterk optreden, maar tijdens het recentere werk werd duidelijk dat Limp Bizkit het vooral van hun ouder materiaal moet hebben. Met grote hit Rollin, ls My way en My generationmaar zorgen dik twintig jaar later wel nog steeds voor een uitzinnig publiek. Als dit nu een verdiende headliner is, daar ben ik nog niet uit, Het enige lichtpuntje in deze show is het kundige gitaarwerk van Wes Borland. Maar het belette niet dat duizenden festivalgangers dansende en een avond meeschreeuwen met al die klassiekertjes die Limp Bizkit heeft. een schitterend slot werd gecreëerd van deze eerste festivaldag.

Report/Pix: Wim Wuyts

Door admin