Geen widgets gevonden in de zijbalk

Enkele jaren geleden (2017) verbaasde Brides Of Lucifer vriend en vijand op Graspop Metal Meeting en een uitverkochte zaalshow januari (2018) in de AB. Het waren de eerste optredens van het meisjeskoor Scala die samen met Metal muzikanten metal en rockklassiekers in een bijzonder jasje staken. De zombiebruiden van Brides Of Lucifer zijn terug en gaven een optreden in Trix Antwerpen. En dit zonder voorprogramma komt Brides Of Lucifer met negen zangeressen en vijf bandleden een full show afleveren. Op het nummer Symphony Of Destruction (Megadeth) komen ze een voor een het podium op gekropen, in prachtige lederen jurken en satanische donkere make up en duivels lang gekrulde nagels. Getooid met pruiken, horens en kronen die zo uit het diepste en donkerste van de hel lijken te komen maken het geheel compleet. Maar deze dames spuwen een prachtig engelenzang in plaats van vuur. De Brides lieten Holy Diver’ (Dio) prachtig klinken met hun engelenzang. Daarna volgde Engel (Rammstein) en South Of Heaven (Slayer) De band onder leiding van Koen Buyse (Zornik) bleef het publiek bestoken met een bombardement van pompende bassen, beukende drums en geweldige riffs en prachtige luide gitaren en hoge stemmen van de zombiebruiden! Daarna volgen nog prachtige klassiekers Fear Of The Dark (Iron Maiden) Painkiller (Judas Priest) Na enkele nummers Stond ik er eigenlijk al niet meer bij stil dat ze nog covers aan het spelen waren. We worden om de oren geslagen met prachtige versies van, Walk (Pantera) en Warriors Of The World (Manowar) … De interactie met het publiek mag dan minimaal zijn vanavond, toch blaast het gezelschap iedereen van zijn sokken met een krachtige show en een perfecte harmonie van stemmen. Als de band O Father O Satan O Sun (Behemoth) speelt gaan de gebalde vuisten de lucht in Het eerste hoogtepunt van de avond Chop Suey! (System Of A Down) het zijn allemaal een voor een, heilige huisjes waar je niet zomaar aan komt. Maar de Brides Of Lucifer hebben dit voortreffelijk gedaan dit is niet voor iedereen weggelegd. Met het nummer Roots Bloody Roots (Sepultura) stond trix volledig in vuur en vlam. Er volgen nog enkele nummers Poison (Alice Cooper) Halo (Machine Head) en Duality (Slipknot).

Dit was een puur genot voor oor en oog topklasse! Na een kort bedankje richting publiek zit deze fantastische show er alweer op. Report/Pix: Wim Wuyts

Door admin