Meer dan 20 nieuwe acts bevestigd voor Dour Festival

dour-2019

Ze houden van je en ze kijken ernaar uit je weer te zien deze zomer. Daarom onthullen ze vandaag een nieuw salvo artiesten om de indie- en gitaarfans te verwennen.

Beginnen met de sterke comeback van Metronomy, die net een deluxe versie van Nights Out uitbracht ter ere van het 10-jarig bestaan van het album! Ze kijken uit naar een mooi moment op de Last Arena.

Ze gaan verder naar “La Petite Maison dans La Prairie” met Death Grips. De Amerikanen die rechtstreeks uit Sacramento komen, zullen je laten blozen met hun gebrul van punk rap.

Het doet hun plezier om de terugkeer aan te kondigen van Fat White Family, bekend om zijn cataclysmische rock en gekke concerten. De Londenaren zijn terug met een nieuw album met meer electro. Glamrock, electro-funk en gregoriaanse gezangen ontmoeten elkaar!

Dour Festival staat eveneens in het teken van de opkomende Belgische acts. Deze zomer verwelkomen we Black Mirrors, die hun garagerock meenemen, en één van de Belgische pop koninginnen Claire Laffut, het Brusselse jazzkwartet Commander Spoon en Glauque één van de mooiste ontdekkingen van dit jaar, de felle energie van La Jungle, de lo-fi-muziek van Lenny Pistol en Martha Da’ro, Montevideo, Ozferti, Phoenician Drive, Saudade, Sonnfjord en The Brums.

Nog meer gitaren op het programma met de Amerikaan Yonatan Gat, een uitstekende componist en gitarist, bekend om zijn cross-over improvisaties die avant-garde jazz en psychedelische rock samenbrengen. Ook onze Franse buren hebben iets op voorraad; MNNQNS met hun geconcentreerde postpunk en de terugkeer naar Dour van de apocalyptisch Rendez Vous, die hard willen slaan met hun eerste postpunk album Superior State.

Mis de show van Nakhane op zondag 14 juli in “La Petite Maison dans La Prairie” niet. Na een eerste alom geprezen album zette de Londense Zuid-Afrikaan de toon opnieuw met het prachtige You Will Not Die, een concentratie van moderne en hybride soul om voor te sterven. Kristalheldere stem, glamoureuze shows, voorouderlijk gospel en electro queer. Je zou een optreden bijwonen van een multi getalenteerde en buitengewone artiest.

Reis over de Atlantische Oceaan naar Quebec, rechtstreeks naar de jonge en getalenteerde Hubert Lenoir. Zijn laatste album Darlène is een prachtige postmoderne opera over de coming of age van een generatie.

Zondagavond verandert “Le Labo” in een uitnodiging om te schitteren en te dansen. Uitgestuurd door het Quebecs collectief Moonshine met hun residents Pierre Kwenders, Bambii & de VJ Boycott, nu al een referentie in de Canadese wereld van afterparty’s en elektronische muziek. De band viert hun breed scala aan Afro-futuristische talenten met zware bassen en electro-funk. Ze delen het podium met de Oegandese artiest Kampire en Kiddy Smile, de leider van de Franse modescene. Hij zal “Le Labo” op zijn kop zetten met live house queer, 90’s beats en een fluorescerend universum.

Ontdek de reeds aangekondigde line-up op dourfestival.eu

You must be logged in to post a comment Login