Geen widgets gevonden in de zijbalk

Met een extra (vierde) stage, verscholen in de bossen van Kasteel Ribaucourt, wordt de vijfde en dus jubileumeditie van Paradise City er eentje om in te kaderen. De bijkomende stage zal worden gehost door het even obscure als gerenommeerde Duitse Giegling Kollektiv. En naast enkele toppers als DJ Koze en Dixon, die vorige week reeds werden aangekondigd, bevestigt de organisatie vandaag nog eens een lading namen:

2manydjs, Adriatique, BeraadGeslagen, Daphni aka Caribou, Dj Python, Edward, Egyptian Lover, Folamour, Gerd Janson
Josey Rebelle, Jungle By Night (Live band), Leroy Burgess (Full Band), Map.ache (live), Polo & Pan (DJ Set), Skatebård
Todd Terje (Dj set), Trikk en Vaal.

Reeds eerder bevestigde namen:
DJ Koze, Dixon, Motor City Drum Ensemble, Mind Against, John Talabot, Carista, &ME, Nu Guinea (Live Band), Eris Drew, Jan Blomqvist & Band, Blond:ish en Mim Suleiman & Esa.

WATERKAMPIOEN

A Greener Festival – een gerenommeerde organisatie die festivals en events wereldwijd monitort en steunt in duurzaamheid – bedacht Paradise City met de AGF Water & Sanitation Award. Het kreeg die accolade voor het besparen van 27% water over de jongste twee edities, waardoor het verbruik per persoon daalde tot 9,1 liter. Die spectaculaire sprong werd mogelijk gemaakt door onder andere het gebruik van vacuümtoiletten, kranen met een gecontroleerd debiet en een mobiele, ecologische waterzuiveringsinstallatie (ism Ecoz) die het douchewater van de camping zuiverde vooraleer het te lozen.

BLIKKEN BACKSTAGE

Sinds vorige editie weert de organisatie rigoureus het gebruik van single use plastics op Paradise City. Dat betekent geen pet-flesjes op het terrein, maar ook geen andere plastic troep die niet wordt hergebruikt op het festival. Ook aan de drankleveranciers wordt gevraagd om hun dranken enkel te schenken in de op het festival aanwezige herbruikbare bekers. Op die manier blijft het – sowieso onvermijdelijke – afval, zoals de drankblikjes die backstage worden gebruikt, beheersbaar en dus makkelijker te sorteren voor verwerking in de recyclage. Uiteraard zijn blikjes ook afval, maar door plastic te weren, zijn er alvast minder soorten afval en slaagt het festival erin een hoger percentage van het afval te recycleren.

Paradise City werd voor het eerst georganiseerd in 2015. Het festival onderscheidt zich van andere muziekfestivals door haar idyllische locatie (het Kasteel Ribaucourt in Perk) en het duurzame karakter. Paradise City wil een future proof festival zijn en stelt alles in het werk om haar ecologische voetafdruk tot een absoluut minimum te beperken. Naast het gebruik van groene energie, het beperken van afval en het aanbieden van ecologisch verantwoorde catering, wordt dit extra onderstreept door het gebruik van gezuiverd kraantjeswater (in plaats van water in plastic flessen) en het weren van niet herbruikbare plastics op het domein. In 2016 werd Paradise City voor haar aanpak beloond met de OVAM GroeneVent Award en in 2017 en 2018 kreeg het van A Greener Festival de op een na hoogste onderscheiding (Highly Commended).

Voor een overzicht van de maatregelen die Paradise City neemt om de ecologische voetafdruk te beperken: paradisecity.be/green

Op de website delen de organisatoren ook in alle openheid het rapport dat CO2-Logic maakte over de editie van 2018:   paradisecity.be/news/carbon-footprint

Door Peter