Geen widgets gevonden in de zijbalk
Het Londense Bear’s Den onthult vandaag niet één, maar twee nieuwe songs; de welgekomen voorbode voor hun derde plaat! En omdat goed nieuws nooit alleen komt, kondigen de heren meteen ook een nieuwe tournee aan, die op 1 april afgetrapt wordt in Groningen, en uiteraard ook bij ons halt houdt. Afspraak op zaterdag 6 april in het Koninklijk Circus in Brussel! Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 8 februari om 10u.
In 2014 debuteert Bear’s Den (toen nog als trio) met het fijnbesnaarde ‘Islands’, dat op veel bijval van indiefolkliefhebbers kan rekenen. Twee jaar later leveren Andrew Davie en Kevin Jones het fel door Fleetwood Mac, Eagles en Springsteen geïnspireerde ‘Red Earth & Pouring Rain’ af. Een meer volwassen en doeltreffende plaat boordevol hits, waaronder “Dew On The Vain”. Het succes is enorm! De band tekent voor magistrale festivalshows (Rock Werchter, Pukkelpop) en indoorconcerten (Trix, Lotto Arena) en rijgt wereldwijd de muziekprijzen aan elkaar.
Vandaag, na twee jaar hard aan de weg timmeren, kondigen Andrew en Kevin trots de release van hun derde album ‘So That You Might Hear Me’ aan, te verschijnen op 26 april. De nieuwe plaat werd opgenomen in Seattle met producer Phil Ek (The Shins, Fleet Foxes) en mixer Craig Silvey (Arcade Fire, Metronomy) en belooft een gedurfd en optimistisch album te worden, met tien eclectische songs als “Fuel On The Fire” en “Blanquets of Sorrow”, die vandaag al onthuld werden.

Door Peter