Geen widgets gevonden in de zijbalk
Bon Jovi is de topact van het dagfestival, dat op zondag 14 juli plaats zal vinden in het Festivalpark. Ook werd reeds bekendgemaakt dat John Fogerty met het beste van Creedence Clearwater Revival naar TW Classic 2019 komt. Vandaag worden Anouk, Skunk Anansie, John Butler Trio, Switchfoot en Jimmy Barnes aan de affiche toegevoegd. De ticketverkoop voor TW Classic 2019 is reeds gestart viaticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Een nieuwigheid nog: festivalgangers kunnen na afloop van TW Classic een nachtje kamperen in Werchter. Voor de eerste keer wordt een festivalcamping geopend voor de bezoekers van het dagfestival. Weet meer via twclassic.be.
.
TW Classic 2019 gaat flink rocken. Festivalopener Jimmy Barnes -geboren Schot, getogen Australiër- is een legende in zijn thuisland. Hij heeft een dijk van een stem, brengt rechttoe, rechtaan rocksongs. Barnes is één van de bestverkopende Australische artiesten aller tijden. Het Amerikaans Switchfoot kan ook straffe geloofsbrieven voorleggen. Vier top 10 albums in de VS, een Grammy voor Best Rock Gospel Album op de schouw voor ‘Hello Hurricane’ (2010). John Butler Trio, afgelopen najaar nog in een uitverkochte AB, komt voor de tweede keer naar Werchter. In 2008 stond de band uit Australië al op Rock Werchter. Roots, folk en rock vormen de rode draad van John Butler Trio’s prachtige, eclectische songs. Skunk Anansie heeft wat te vieren. De groep rond de charismatische frontvrouw Skin bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd. Met een geweldig live album “25LIVE@25” -uit sinds vorige week- én een concert op TW Classic. De beste en populairste zangeres van Nederland, Anouk, siert voor de derde keer de affiche van TW Classic. Op haar jongste album ‘Wen d’r Maar Aan’ zingt ze voor het eerst in het Nederlands. Te verwachten op TW Classic: een uur pure Anouk met het beste uit haar hele repertoire. Uit de pen van John Fogerty zijn al heel veel evergreens gerold. Hij wordt bij a) de 100 beste zangers, b) de 100 beste gitaristen en c) de 100 beste songschrijvers aller tijden gerekend. De Amerikaan verstaat als weinig anderen de kunst om betekenisvolle en meezingbare topsongs met een hoge hitfactor te maken. Fogerty is een legende vol leven. Zijn concert op TW Classic staat in teken van de hits van Creedence Clearwater Revival. Headliner van TW Classic 2019 is Bon Jovi. Straffe rocksongs, meezingers van formaat, garantie op dik feest. Hun vorig optreden in België dateert van 2011. Werchter kennen de Amerikanen uit een verder verleden. In 1995 en 2001 speelden ze eigen shows in het Festivalpark. Goed 95 songs zijn ingestudeerd voor de komende tournee en worden afwisselend ingezet. De klassiekers “You Give Love A Bad Name”, “It’s My Life”, “Wanted Dead Or Alive”, “Bad Medicine” en het incontournable “Livin’ On A Prayer” ontbreken sowieso niet op de setlist.
.
Een ticket voor TW Classic kost 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop. Tickets zijn uitsluitend te koop via Proximus Go For Music en Ticketmaster. Er is ook een limited edition ‘Golden Circle’ ticket, dat toegang geeft tot het vak net voor het podium tijdens de show van Bon Jovi, te koop aan 150 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) per ticket.
.
Festivalgangers die in Werchter willen overnachten na afloop van TW Classic kunnen terecht op The Hive My Space.Een nieuw initiatief. Omdat de vraag naar overnachtingsmogelijkheden groot is. Kamperen op The Hive My Space kan vanaf 40 euro (incl. servicekosten) voor 2 personen exclusief huur tent. Wie een verblijf inclusief huur van reeds opgestelde tent wenst te boeken kan dat vanaf 50 euro (incl. servicekosten). Camping The Hive My Space opent op zondag 14 juli om 10u en sluit op maandag 15 juli op de middag. Camping The Hive My Space packages zijn te koop viaProximus Go For Music en Ticketmaster.

Door Peter