26 nieuwe namen bevestigd voor Dour Festival!

dour-2019

Ze sloten 2018 af met de belofte van geweldige aankondigingen in het begin van het nieuwe jaar. Belofte maakt schuld. Na de bevestiging van Damso, nummer 1 in Franstalige rap, die ze een exclusief concert in België bezorgt op zaterdag 13 juli in Dour, begint 2019 met een uitbarsting van goed nieuws. 26 nieuwe namen, en niet de minste, worden aan de line-up toegevoegd.

Afspraak aan de Last Arena met het Californische hiphop duo Rae Sremmurd, die al jaren samenwerkt met de meest getalenteerde en grootsten.

Als er één artiest was die ze deze zomer koste wat kost wilden uitnodigen voor Dour, was het Sheck Wes. Op 20-jarige leeftijd zette de jongen iedereen op dezelfde pagina met zijn hymne “Mo Bamba”.

Ze verheugen hun om de komst aan te kondigen van Manchester’s niet te missen hip hop diva IAMDDB, of de terugkeer van de Canadese-Haïtiaanse producer Kaytranada, wiens universele sound vervlochten is met soul-funk, electro-house, groovy en hip hop, die zijn handtekening werd.

Op het terrein van house en techno breidt de line-up zich uit met de DJ uit Bordeaux en dansvloer heerser Anetha en Dima live (aka Vitalic), de componist en veelgeprezen DJ met een bodemloze discografie Solomun en de krachtige techno van Paula Temple, een artiest die zich inzet voor de rechten van de vrouw en de transgender. Maar vergeet zeker niet Richie Hawtin, een van de meest opzwepende veteranen van de internationale elektronische scene en zijn nieuwe live CLOSE, de Franse I Hate Models, het Italiaanse duo Tale Of Us en de Deense superster DJ Kölsch (dj set).

De hiphop line-up bouwt zich verder uit met Alpha Wann, een vooraanstaand lid van het Franse collectief L’Entourage, De Amerikaan Trippie ReddYoussoupha met zijn eigenzinnige formuleringen en Joey Purp, het jongste Amerikaanse rap wonderkind.

Traditiegetrouw plaatst Dour Festival indiebands in de schijnwerpers met de komst van GoGo Penguin uit Manchester en hun fusie van jazz, elektronica en klassieke muziek, de house van het Ierse duo Bicep (dj set) en de psychische, elektrische muziek, soms ontleend aan blues of gospelrock van Curtis Harding. Het liveoptreden van David Augustus mag je volgens Resident Advisor niet missen volgende zomer, net zo min als de magistrale zanger Jordan Rakei, de briljante Flavien Berger en George FitzGerald‘s mix van house en garage.

Tot slot bieden ze voor de drum’n’bass en dubstep fans een prachtige line-up met de terugkeer van de baas Pendulum (dj set), de jonge rookie uit Los Angeles Slushii, en de levende legende van de drum’n’bass wereld DJ Marky (+ MC GQ).

Early bird tickets zijn nog steeds verkrijgbaar in onze ticketshop. Aanbieding geldig tot 31 januari om 20.00 uur!

You must be logged in to post a comment Login