Geen widgets gevonden in de zijbalk

dEUS speelt integraal hun 20 jaar oude klassieker ‘The Ideal Crash’

‘The Ideal Crash’ – het derde en fel bewierookte album van dEUS – bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden! En hoe! Zowaar met een integrale uitvoering – van kop tot staart – van deze absolute dEUS-klassieker. Van de (ronduit geniale) openingstrack ‘Put The Freaks Up Front’ tot de gedroomde afsluiter ‘Dream Sequence #1’ Tom Barman hierover: ‘Als er ooit een moment komt om een album in de kijker te zetten, dan is het ongetwijfeld ‘The Ideal Crash’. Het was een bijzonder belangrijke plaat voor ons dat meteen de standaard hoog legt voor de nieuwe dEUS-songs die we na afloop ook zullen spelen.’

‘The Ideal Crash’ werd geproduced door de Canadese producer David Bottrill – tevens producer van o.a. Tool, The Smashing Pumpkins en David Sylvian – die later ook het voorlaatste dEUS-album ‘Keep You Close’ onder handen zou nemen. ‘The Ideal Crash’ prijkte in ’99 in vele eindejaarslijstjes en haalde zelfs de top twintig van Oor’s Top 100 aller tijden mooi geflankeerd door Pink Floyd’s ‘The Wall’ en Radiohead’s ‘Kid A’.
Guy Garvey (Elbow) beschouwt de prachtsingle ‘Instant Street’ nog steeds als één van zijn favoriete songs aller tijden. En in de jongste Belpop 100 – de lijst met de beste Belgische songs gekozen door de luisteraars van Radio 1 – schittert ‘Instant Street’ 20 jaar later nog steeds in de top 15.
Naar aanleiding van dEUS plays ‘The Ideal Crash’ wordt het album in geremasterde versie heruitgebracht en geeft de band – leve de symboliek! – niet minder dan 20 concerten doorheen heel Europa. Kersvers gitarist Bruno de Groote is uiteraard ook van de partij waarmee dEUS weldra de studio induikt voor de opnames van hun 8ste album.
dEUS zal – net als voorgaande artiesten die aantraden in de ◄◄ REWIND -reeks – gelauwerd worden middels een officiële steenlegging in de Steenstraat als eerbetoon voor hun bijdrage aan de Belgische (pop)muziek.

Door Peter