20//18 SLIDES “DE ZWARTSTE PROVINCIE” OP 26 SEPTEMBER @ MUZIEKODROOM!

slide

Muziekodroom is 20 jaar aanwezig in Hasselt en maakt van dat jubileum gebruik om zichzelf onder de loep te nemen. Drie avonden samengesteld met als uitgangspunt Hasselt – Limburg – Muziekodroom. Op vraag spreekt Jan Delvaux, als absolute buitenstaander, over ‘De Zwartste Provincie’!

DE ZWARTSTE PROVINCIE

Een (slide)show van Jan Delvaux over het muzikale gewicht van Limburg, de belangrijkste provincie uit de popgeschiedenis. Zijn de Limburgers een muzikaal volk? Kunnen wij ze als dusdanig onderscheiden van de rest van de wereldbevolking? En wat is de bijdrage van deze provincie in het oosten van België aan de internationale muziekgeschiedenis?

De 20ste verjaardag van Muziekodroom in Hasselt, is dan ook een geschikte moment om een antwoord te formuleren op deze Grote Vragen. Specialist Jan Delvaux (Belpop Bonanza, Radio 1, Canvas) werd de archieven ingestuurd om feiten, anekdotes en tendensen te zoeken.

Achter laaghangend fruit als Miel, Marcel en Mauro – of Salim, Chokri en Stijn – ontdekte hij maagdelijke universa en parallelle werelden. Daar raapte hij verhalen op over goeroe Jos, Peggy met de rollende R, Flanders Dance Valley, de heilige van Nick Cave, de legende van The Faggots, de wereldhit van Don Bosco Hechtel en de Beastie Boys in de Limburghal van Genk.

‘De Zwartste Provincie’ is een avondvullende vertelling. Een (slide)show met lichtbeelden, stukken muziek en Tal van Trivia. Met minder bekende facetten van de gekende verhalen en heel wat aangename ontdekkingen. Althans: in de ogen van absolute buitenstaander Delvaux. Al wil de spreker vooraf graag meegeven dat zijn oom nog ploegarts is geweest van Thor Waterschei…

De titel is uiteraard puur effectbejag! Al zou het wel mooi staan op een bord langs de snelweg: ‘Limburg. Land van koolmijnen, zwartjassen en Zwarte Lola.’

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login