BAKERMAT OP 1 MAART 2019 @ ANCIENNE BELGIQUE

bakermat
Origineel. Dat is misschien wel het allerbeste woord om Bakermat’s muziek te omschrijven. Het is in ieder geval het absolute hoofddoel voor de 26-jarige Lodewijk Fluttert uit Amsterdam. Muziek maken die nog niet bestaat. Door genres te combineren die nooit eerder samengevoegd werden, verbaast hij fans en collega’s over de hele wereld. En hoewel zijn producties zeer divers zijn is er steeds een key element aanwezig dat ze allemaal verbindt: een uitgesproken feel-good sound! Bakermat’s unieke geluid, daar word je simpelweg gelukkig van!
Al met debuutsingle “One Day (Vandaag)”, met een sample uit de wereldberoemde ‘I have a dream’-toespraak van Martin Luther King, schiet hij meteen recht in de roos. Het nummer staat in 2013 maar liefst 32 weken in de Belgische Ultratrop en ook opvolger “Zomer” wordt in datzelfde jaar een grote hit. Sindsdien bouwt hij gestaag verder aan een loyale fan base, bestaande uit jonge mensen die op zoek zijn naar iets anders dan mainstream of underground muziek. Hij is er best fier op dat hij zich met zijn muziek in de grijze zone tussen beide begeeft.
Zijn succes brengt de jonge Nederlander naar de grootste festivals ter wereld, waaronder Tomorrowland, waar hij overigens 3 jaar op rij (2014 – 2016) een eigen ‘Bakermat & Friends Stage’ host. Bakermat laste dit jaar echter een pauze in zijn drukke tourschema in om zich helemaal te kunnen focussen op het experimenteren met muziek. Resultaat: heel wat nieuwe happy tunes! Hij brengt de nieuwe nummers ook live naar zijn publiek, met een concert op vrijdag 1 maart in de Brusselse Ancienne Belgique. Tickets daarvoor zijn beschikbaar vanaf donderdag 6 september om 10u.

You must be logged in to post a comment Login