The Kids komen met 40th Anniversary Edition 1978-2018 “The Kids-Naughty Kids”

the-kids

The Kids, actief sinds 1976, is zondermeer één van de meest iconische Belgische bands ooit én  wordt wereldwijd aanzien als één van de beste Europese punkbands van de eerste generatie.  Die reputatie hebben ze danken aan het jaar 1978, het jaar waarin de door Ludo Mariman opgerichte band debuteerde met hun ijzersterk titelloos album, dat terecht prijkt in de wereldwijde lijst van de strafste seventies punk albums. Dat zelfde jaar volgt ook nog een EP en hun tweede album “Naughty Kids” waarmee ze op hun elan verder pogoën.

40 jaar later worden deze twee klassieke platen uit 1978 samen op 1 CD terug uitgebracht. Met opgepoetste sound, 2 non album bonus tracks, een 20 pagina’s tellend boekje met daarin nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal uit het archief van Ludo Mariman. De liner notes zijn van niemand minder dan Kids-fan, journalist en filmmaker Marc Didden.

Een niet te missen re-issue, scherp als een scheermes, waarbij heel wat Belgische punkrock klassiekers de revue passeren: “ This is Rock ’n Roll” (gecovered door Metallica), “Fascist Cops”, “Bloody Belgium”, “No Monarchy” enz.

Nog altijd zeer actief en nog altijd de kwaadste groep van land en dat zegt veel over de scherpte en gretigheid waarmee Mariman en co er live nog steeds invliegen. The Kids touren in heel de wereld, van Japan tot de USA en blijven hoe dan ook nu nog zonder meer een  zeer relevante top band !

De plaat wordt in avant première gevierd op 6 September tijdens het openings festival  van de tentoonstelling Naughty Kids – Punk, Beeld & Storm in Antwerpen 1978-2018, die doorgaat in de Antwerpse Academie. The Kids spelen er live met als voorprogramma een reünie concert van de legendarische Plastic Bags, de punkband van acteur Gene Bervoets.

Meer info: https://www.facebook.com/events/193806271261250/ en https://www.ap.be/event/expo-naughty-kids-punk-beeld-storm-antwerpen-1978-2018

You must be logged in to post a comment Login