Miles Kane en Seasick Steve eerste headliners voor Crammerock!

crammerock-2018

Miles Kane, Seasick Steve, Sigma, Equal Idiots, Henri PFR, Kraantje Pappie, What So Not, Bizzey, Famke Louise en Sons. Dat zijn de tien eerste namen die Crammerock heeft bekendgemaakt. En dit is nog maar een eerste tipje van de sluier van de affiche. Het festival vindt dit jaar plaats op 31 augustus en 1 september en was de voorbije zeven jaar volledig uitverkocht.

Op de affiche van Crammerock is plaats voor zo’n vijftig rock-, pop-, hiphop- en elektro-acts. Tien daarvan heeft de organisatie van het festival donderdagochtend bekendgemaakt. De bekendste internationale kleppers zijn de Brit Miles Kane én de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve.

Verder zal ook het Brits danceduo Sigma het Kanaal oversteken om op Crammerock te spelen. (Doorbreken deden ze in 2014 met hun hitsingle ‘Nobody To Love’.) What So Not, het elektronica-project waar Flume tot 2015 deel van uitmaakte, komt overgevlogen uit Australië om zijn nieuw album voor te stellen in één van de twee grote Crammerock-tenten. En waarom alle elektronica uit het buitenland halen als ons land de succesvolle Brusselaar Henri PFR te bieden heeft? (Gekend van de hitsingle ‘In The Mood’ en ‘Until The End’.)

Naast de Brusselse Henri PFR speelt er ook nog ander talent van eigen bodem. De Kempense rockhelden Equal Idiots bewezen al eerder dat ze elke festivalganger KO konden slaan met hun ruige garagerock. Zet daarnaast dé Belgische rockrevelatie van 2018, SONS, en het dak gaat eraf!

De Nederlanders mogen dan wel niet deelnemen aan het WK in Rusland, ze zijn niet weg te denken op het podium van hun zuiderburen. Kraantje Pappie belooft dit jaar weer een stevige liveshow in Stekene.Bizzey (ex-Yellow Claw) brengt de beste verzameling nederhop met zich mee en Famke Louise, van vlogster tot zangeres, kan ook zonder Ronnie Flex aan haar zijde een festivalpodium aan.

Crammerock vindt dit jaar plaats op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september op het festivalterrein langs de E34 in Stekene. Tickets voor de 28ste editie van het festival zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website www.crammerock.be.

 

You must be logged in to post a comment Login