Indrukwekkende food line-up @ Paradise City!

Indrukwekkende food line-up @ Paradise City!
Bij Paradise City is men ervan overtuigd dat goede muziek nog beter smaakt in het gezelschap van lekker eten. De food trucks op het festivalterrein bieden niet enkel heerlijk voedsel, maar doen dat met een minimale impact op het milieu. Zo kopen ze bijvoorbeeld zo lokaal mogelijke ingrediënten in. Daarnaast zal het pop up restaurant dit jaar worden gerund door SAN; het urban food concept van Sang Hoon Degeimbre, chef van het tweesterrenrestaurant L’Air du Temps.
Gastronomische headliner op Paradise City is dit jaar Sang Hoon Degeimbre* die zijn restaurantconcept SAN zal neerzetten in het Paradise City pop up restaurant op het schiereiland van het kasteeldomein; tussen het kasteel en de orangerie en met zicht op het water en de main stage. Degeimbre timmert al jaren aan duurzame gastronomie en vormt dus een perfecte match met het festival. SAN serveert een verfijnde keuken in kommen en als bestek wordt enkel een lepel gebruikt. Het menu op Paradise City zal bestaan uit een aperitiefcocktail met hapje en 3 gangen en is beschikbaar aan 99 euro.
0
Fritez

In de wereld van de haute friture inmiddels een begrip. De bio-aardappelen worden vers gesneden en met een maniakale precisie gebakken tot de meest perfecte friet die je kan bedenken. Geserveerd met een van de spectaculaire mayonaises, een schoolvoorbeeld van hoe eenvoudig bijna sterrenwaardig kan zijn.

Dutch Weed Burger

Een gegarandeerde hit op ieder festival; een vegetarische burger van zeewier. Zeewier is het nieuwe goud. Wie wil investeren in de toekomst doet dat in zeewier. Lisette en Mark zijn vegan food fighters en het resultaat is een juicy, crirpy burger. Lisette maakte al diverse kookboeken boordevol de heerlijkste vegan recepten. Deze burger is dé snack van de toekomst en een waanzinnig eiwit alternatief. 100 % plant based burger, geserveerd op een algenbroodje, met tomaatjes en een frisse mayonaise.

Spoon

Vanuit een oude ziekenwagen serveren deze dames soep, wraps en quiche. Veel lokaler wordt het overigens niet, want Spoons HQ is gevestigd in Steenokkerzeel, op een boogscheut van de festivalwei. Speciaal voor Paradise City creëerde Spoon de “Sweet Paradise fries”: frietjes van zoete aardappel met een limoenmayonaise.

Yalla Yalla

Libanese street food u vriendelijk aangeboden door Mona, Dalilah en Hanne. Verse falafel, hummus en za’atar brood. Vegetarisch, veganistisch en glutenvrij.

Table d’Ho

De Koreaanse keuken is nog maar weinig ontgonnen. San-Ho Park van table d’Ho wil daar iets aan doen en creëerde voor Paradise City onder andere een tempura en een vegetarische selectie lekkers zoals Kimbap (Koreaanse sushi van groenten).

Veggie Balls & Glory

Niks beter dan een lekker ouderwetse, handgemaakte gehaktbal, toch? Jawel: handgemaakte vegetarische ballen! De vegetarische balletjes van Wim Ballieu vielen zelfs reeds enkele keren in de prijzen en zijn allesbehalve ordinair.

Bugzz

Uit de naam valt het nauwelijks af te leiden, maar BUGZZ leert de Westerse wereld insecten eten. De diertjes worden lokaal gekweekt volgens de HACCP normen en elke etappe in het proces wordt op een ecologische manier benaderd. Voor Paradise City werd een signatuurgerecht bedacht onder de naam “Hopping through Paradise”…

Bavet

Met de Bavet B.A. truck brengt het spaghettirestaurant de vegetarische en veganistische Italiaanse gekte tot bij de festivalganger. Bavet maakt er steevast een punt van zo weinig mogelijk afval te genereren en producten lokaal in te kopen.

Never Trust a Skinny Chef

Laurence woont in de achtertuin van Kasteel Ribaucourt (Zemst) en bakt Wonderwaffles. Die kunnen zowel zoet als zout zijn. Welke variant de speciaal voor het festival ontworpen “My Bird of Paradise” is, komt u zelf maar uitzoeken eind juni.

The Himalaya Club

Authentieke Tibetaanse cuisine; dat zijn noodles, hartige finger food en kraakverse groenten in streetfood stijl.

Jean sur Mer

Een van de pioniers in de Belgische food truck scene, serveert Jean enkel seizoensvis die op een duurzame manier werd gevangen. Denk fish & chips, brandade van gerookte makreel en grijze garnalen.

RemorK

Na de haute friture zijn er nu ook haute croques. Gebaseerd op de croque monsieur, maar dan met vers ambachtelijk brood, veel groenten en in de meest gekke combinaties.

Smoke On

De enige die met permissie een bbq mag branden op de festivalwei. Het resultaat? Low & slow barbecuespecialiteiten met een Amerikaanse twist. Traag gegaard op een laag vuurtje om de puurheid van de basisproducten zoveel als mogelijk te bewaren.

Qinti

De godin van quinoa combineert haar heerlijke quinoa met 90% lokale ingrediënten en maakt er de heerlijkste veggie burgers en kroketten mee. Bij voorkeur te consumeren met een goddelijke bun en de unieke, uiteraard versgemaakte mayo.

0

*Sang Hoon Degeimbre

Sang Hoon Degeimbre werd geboren in Zuid-Korea en geadopteerd door een Belgische familie. Hij werkt eerst een aantal jaren als sommelier vooraleer hij in 1997 samen met zijn vrouw een kleine frituur overneemt in Éghezée en deze tot restaurant (L’Air du Temps) ombouwt. Al in 2000 krijgen ze een eerste Michelinster. Acht jaar later volgt een tweede. In 2012 verhuist L’Air du Temps naar een oude boerderij. Op de 5 hectare grond dat het landgoed rijk is, verbouwt Degeimbre groenten, kruiden en planten.

Naast L’Air du Temps runt Sang Hoon ook drie SAN restaurants (in Brussel en Gent). Een laagdrempeliger concept waarbij het bord werd vervangen door kommetjes en het enige bestek bestaat uit een lepel.

Degeimbre is erg begaan met duurzaamheid en het beperken van afval. Voor het koken van bepaalde ingrediënten gebruikt hij bijvoorbeeld soms de ‘lelijke’ buitenste bladeren van de gewassen uit zijn tuin. Die bevatten immers 80% water, zijn erg aromatisch en dus ideaal om in te koken. Het beperkt dus niet louter de afvalstroom, maar voegt ook een extra parfum toe aan het gerecht.

You must be logged in to post a comment Login