Ry Cooder komt op 11 en 12 oktober naar Antwerpen en Oostende!

Ry Cooder komt op 11 en 12 oktober naar Antwerpen en Oostende!

“Goede wijn behoeft geen krans” zou de titel van een willekeurige concertrecensie van Ry Cooder kunnen zijn. Het is al weer veel te lang (van in 2009) geleden dat onze favoriete ‘Prodigal Son’ de lage landen met een bezoek vereerde.

Ry had het immers te druk met het inblikken van zijn nieuwe plaat (‘The Prodigal Son’, die in mei verschijnt) en het schrijven van twee muzikale pamfletten (‘Pull Up Some Dust and Sit Down’ en ‘Election Special’).

In 2013 bracht hij zijn tweede reguliere live-lp uit (‘Live in San Francisco’), en die werd, net als ‘Show Time’ uit 1977, opgenomen in The Great American Music Hall. In 2015 en 2016 ging Ry samen met Ricky Skaggs en Sharon White op tournee. Op de ‘Music for the Good People Show’ speelden ze een selectie uit ‘The Great Americana Songbook’.

De decennia voordien vulde hij met talrijke soundtracks (“Paris, Texas” had zonder die slide-gitaar nooit zo’n impact gehad), zijn productiewerk (Buena Vista Social Club,  Mavis Staples), zijn geniale trilogie: “Chavez Ravine”  (2005), “My name is Buddy” (2007) en “I, Flathead” (2008) en een rits klassieke meesterwerken (alles van ‘Ry Cooder’ tot en met ‘Bop Till You Drop’ is onontbeerlijk in iedere collectie). Voor nieuwkomers verscheen in 2008 de verzamelaar “The UFO has landed” die zowel zijn filmmuziek als regulier solo-werk bundelt.

Op 11 en 12 oktober 2018 zal Ry Cooder samen met zijn band  Joachim Cooder (drum), Robert Francis (bass), Sam Gendel (saxofoon) en The Hamiltones (zang) – een bloemlezing brengen uit zijn omvangrijke oeuvre.

Liefhebbers van het betere levenslied (van ‘Crazy ‘Bout an Automobile’ tot ‘Dark End of The Street’) weten nu al waar ze volgende herfst zullen vertoeven. De Stadsschouwburg en het Casino Kursaal zullen voor één keer ‘de zevende hemel’ heten. Reken er maar niet op dat je Ry nadien nog snel op een Belgisch podium aan het werk zal kunnen zien. Nog nooit was het schenken van een cadeau aan jezelf en je geliefde(n) zo eenvoudig als dit jaar.

De ticketverkoop start op vrijdag 27 april om 10u via greenhousetalent.be. 

11.10.2018 Stadsschouwburg, Antwerpen 
Tickets te koop vanaf vrijdag 27 april om 10u.
TICKETS
12.10.2018 Kursaal, Oostende 
Tickets te koop vanaf vrijdag 27 april om 10u.
TICKETS

You must be logged in to post a comment Login