Schumtz is na jaren terug met nieuw album “Pillow Talk”!

schmutz

De Belgische, Limburgse, new wave band Schmutz heeft altijd al een talent gehad voor het schrijven van catchy synth tunes. De groep werd opgericht begin jaren ’80 en scoorde een internationale hit – 100.000 singles verkocht – in ’84 met “Love Games”, een song ondertussen toegetreden tot het Belgische rock erfgoed.  Schmutz bouwde een uitstekende live reputatie op en tourde onder meer ook in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Na 1 voortreffelijk album “Lip Service” in 1985 hield de band op te bestaan om terug te herrijzen met enkel zeer fel gesmaakte optredens de afgelopen jaren die bewijzen dat de vele fans de band nog niet vergeten zijn. Nu is er dus eindelijk nieuw  materiaal in de vorm van het nieuwe album “Pillow Talk”:  8 nieuwe tracks die naadloos de draad van toen weer oppakken aangevuld met de  originele geremasterde versies van hun bekendste nummers zoals“Love Games” en “Straight from the Heart”

Schmutz staat er terug in originele bezetting: Guy Peeters (zang), Johan Tyskens (bass), Jo Exelmans (gitaar), Jos Claessens (gitaar) Marcel Vermeulen (drums) en Danny Pex op keyboards, die de veel te vroeg overleden Carlo Peeters vervangt.

Op 19 Mei stellen ze het album voor in Café Café in Hasselt, waarna een tour volgt.

You must be logged in to post a comment Login